Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator

archiv

JEDEN SVĚT 2011

levá šipkapředchozídalšípravá šipka
4. 4.6. 4.

00:00

kino Panorama

ilustrační obrázek

Pondělí 4. až středa 6. dubna 2011 - kino Panorama

JEDEN SVĚT 2011

13. ročník mezinárodního filmového festivalu o lidských právech

Pořádá společnost Člověk v tísni, o.p.s. a T klub - kulturní agentura ve spolupráci s kinem Panorama a Filmovým klubem v Rožnově p. R.

Jeden svět je dnes největším lidskoprávním filmovým festivalem v Evropě a jednou z nejvýznamnějších kulturních akcí v rámci Prahy a celé České republiky, který každoročně zaujme více než 100 000 diváků a divaček. Jeden svět prezentuje přes 100 filmů z celého světa a snaží se podporovat kvalitní dokumentární filmy se sociální, politicky angažovanou a lidskoprávní tematikou. Důležitou součástí Jednoho světa jsou debaty po projekcích s hosty, debatní večery s experty, projekce pro základní a střední školy a další celoroční aktivity pro veřejnost.

Festival proběhl v Praze od 8. - 17. března 2011 a v průběhu března a dubna se dále uskuteční v dalších 29 městech po celé České republice. Dále bude organizován také v Bruselu od 27. dubna do 5. května 2011 spolu s polským festivalem Watch Docs a holandským festivalem Movies that Matter.

Festival se koná pod záštitou Václava Havla, ministra kultury Jiřího Bessera a primátora hlavního města Prahy Bohuslava Svobody. Záštitu nad rožnovským festivalem převzala starostka Bc. Markéta Blinková. Mediálními partnery jsou: Spektrum Rožnovska, TV Beskyd a Mladá fronta Dnes.

Filmový festival o lidských právech. www.jedensvet.cz

V kině Panorama probíhá od 21. března - 8. dubna 2011 výstava Umlčené hlasy. V T klubu (Zemědělská 592, Rožnov p. R.) je možné si zakoupit festivalovou permanentku v ceně 250 Kč.