Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator

archiv

AUTOPILOTE: PAVEL FAJT - bicí, ONDŘEJ SMEYKAL - didgeridoo

levá šipkapředchozídalšípravá šipka
3. 2.
Pátek

20:00

restaurace Harcovna

Pátek 3. února 2006 - 20.00 hodin - restaurace Harcovna

AUTOPILOTE

ONDŘEJ SMEYKAL & PAVEL FAJT

didgeridoo, drums, electronics
Projekt Autopilote vznikl přibližně v roce 2004. V té době Pavel Fajt hledal hudebníky ke společnému hraní postavenému na rytmu, zvucích a energetických vlnách. Za více než rok hraní se podílelo na tomto projektu vícero hráčů jak v oblasti rytmiky, tak melodických nástrojů včetně DJs. Současná podoba AUTOPILOTE je tvořena hudebníky s bohatou zkušeností ze sólových koncertů. Tato skutečnost a neuvěřitelně se doplňující charakter bicích nástrojů a didgeridoo a spřízněná hudební orientace sama vytvořila toto duo: Pavel Fajt - bicí, elektronika, živé smyčky, hlas a Ondřej Smeykal - didgeridoo, elektrodidgeridoo.

Progresivní použití akustického i elektrifikovaného didgeridoo, hravá i neúprosná taneční rytmika bicí soupravy, ale zejména dynamika hráčů, vytváří zážitek nabitý energií a entuziasmem, který sotva ponechá někoho v klidu sedět. K publiku promlouvá až kdesi v zemi zabořené didgeridoo, valící se bass, dech a hlas tvoří ostré riffy. Mnohovrstvé rytmické plochy, sonické výlety a proud zvuku je rozsekáván Fajtovými tanečně-etnickými rytmy, elektronikou a živými smyčkami. Autopilote si zve významné hudební hosty k příležitostné spolupráci. Příkladem může být Emil Viklický (piano, syntezátor), Elvis Kititi/Kongo (vokály), Pavel Richter (el. kytara). Kromě aktivit na domácí scéně navštěvuje Autopilote často i kluby zahraniční, zejména na Slovensku, v Německu, Polsku, Maďarsku.

Vstupné v předprodeji: 70,- Kč, na místě: 90,- Kč. Předprodej vstupenek probíhá v T klubu, v Hudebninách a v knihkupectvích Lukas a Plejáda.