Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator

archiv

JEDEN SVĚT 2006

levá šipkapředchozídalšípravá šipka
13. 3.15. 3.

00:00

kino Panorama

Pondělí 13. až středa 15. března 2006 - kino Panorama

JEDEN SVĚT 2006 v Rožnově p. R.

V současnosti je Jeden svět jedním z nejvýznamnějších festivalů věnovaných problematice lidských práv v Evropě a patří mezi zakládající členy Asociace lidskoprávních festivalů, která sdružuje 17 festivalů z celého světa. Pomáhá přinést komplexnější a vyváženější informace a nabízí možnost hlubšího pochopení souvislostí a důležitých zahraničně-politických a společenských témat. V programu festivalu jsou zahrnuty jak nejvýraznější kvalitní dokumenty, které byly za uplynulý rok natočeny a získávají ceny na nejvýznamnějších světových festivalech, tak investigativní a aktivistické filmy, které upozorňují na závažné problémy a porušování lidských práv. Osmý ročník mezinárodního festivalu dokumentárních filmů o lidských právech Jeden svět pořádaný společností Člověk v tísni při České televizi se uskuteční v Praze od 1. do 9. března 2006. Kromě Prahy proběhne Jeden svět v dalších 13 městech po celé České republice.

V Rožnově pod Radhoštěm festival uvádí T klub - kulturní agentura a společnost Člověk v tísni ve spolupráci s kinem Panorama a Filmovým klubem. Záštitu nad festivalem převzali RNDr. Václav Mikušek, místostarostka Mgr. Libuše Rousová, místostarosta Ing. František Šulgan a hejtman Zlínského kraje Libor Lukáš. Mediálními partnery jsou: Spektrum Rožnovska, TV Beskyd a Mladá fronta Dnes.

V rámci filmového festivalu probíhá od 1. - 17. března 2006 v kině Panorama výstava fotografií: ISAF - mírová operace (kábulská nemocnice), Afghánistán - Otto Ballon Mierny.

V T klubu (Zemědělská 592, Rožnov p. R.) je možné si zakoupit festivalovou permanentku v ceně 100,- Kč od 1. března 2006.

program

Pondělí 13. března

dopoledne - promítání pro školy

15.30 hodin
Nová Penelope
Kinneret žije
Začnu, začneš, začneme
Benigno: zapomenutý revolucionář

Vstupné: 40,- Kč

19.00 hodin - oficiální zahájení starostou RNDr. Václavem Mikuškem, místostarostkou Mgr. Libuší Rousovou, místostarostou Ing. Františkem Šulganem a zástupcem Zlínského kraje.

19.15 hodin
Most na Drině
Nade vší pochybnost
Kdo zazpívá ukolébavku
Šadja

Vstupné: 40,- Kč
Celodenní vstupné: 60,- Kč

Úterý 14. března

dopoledne - promítání pro školy

15.30 hodin
Let čajky proti větru
Ztracené děti

Vstupné: 40,- Kč

18.00 hodin
Zuřivost
Vierka
Ráj mě nemine
Pod čepcem
Ženské štěstí a mužská důstojnost

Vstupné: 40,- Kč
Celodenní vstupné: 60,- Kč

Středa 15. března

dopoledne promítání pro školy

15.30 hodin
Myrta a její táta
Obraz nepřítele
Jsem silný

Vstupné: 40,- Kč

18.00 hodin
Bílý teror
Neviditelní lidé
Člověk proti hysterii

Vstupné: 40,- Kč
Celodenní vstupné: 60,- Kč