Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator

archiv

RYCHLÉ ŠÍPY

levá šipkapředchozídalšípravá šipka
31. 3.
Pátek

19:00

Společenský dům

Pátek 31. března 2006 - 19.00 hodin - Společenský dům

RYCHLÉ ŠÍPY

Slovácké divadlo - Uherské Hradiště

Slavný komiks o pětici vzorných hochů - Jaroslav Foglar.

Rychlé šípy se staly okamžitě po premiéře jednou z nejúspěšnějších komedií Slováckého divadla poslední doby. Není divu, vidět na vlastní oči Mirka Dušína i se svými věrnými přáteli stejně jako zrádné Bratrstvo kočičí pracky se stalo lákadlem nejen na domovské scéně Slováckého divadla, ale i mimo ni. Znalci Foglarových komiksů dozajista ocení půvabně zpracované příběhy pětice vzorných hochů, ale i dalších postav, které jako by z oka vypadly svým tištěným kamarádům. V únoru loňského roku proběhla 200. repríza této velice úspěšné hry a získala také několik ocenění: Vítěz festivalu Dítě v Dlouhé 2001, Festival smíchu Pardubice 2002. Úprava a režie: Robert Bellan.

Recenze:

"Herci kolorovaní podle svých kreslených vzorů (...) spoluvytváří optimisticky naivní svět, ve kterém je dobře dětem i dospělým." Richard Erml, Divadelní noviny.

"Slovácké divadlo vsadilo na výbornou, mladou hereckou partu absolventů moravských konzervatoří a hereckých škol. Režiséru Bellanovi se podařilo převést na jeviště komiks o nadlidsky vzorných chlapcích. Tak vzorných, že jsou z toho až nemotorní, vůdce Mirek Dušín prkenný a jejich fandové hodně tumpachoví. V legračně pokřivené vážnosti je velká síla inscenace." J. P. Kříž, Právo.

"Bellanova dramatizace (...) se dívá na komiksové hrdiny s pobaveným nadhledem, neváhá je karikovat, užívá přesné citace oblíbených míst, ale i pohybů, gest, postojů. (Chůze moravského Dlouhého Bidla je opravdovou lahůdkou i pro skalní znalce.) Přesný rytmus i herecké nasazení - díky tomu se staly Rychlé šípy tolik úspěšným titulem." Kamila Patková, Divadelní noviny.

Vstupné s místenkou: 190,- Kč / 170,- Kč. Předprodej vstupenek probíhá v T klubu a knihkupectví Lukas.