Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator

archiv

TURNÉ LEGEND: VLADIMÍR MIŠÍK A ETC, RADIM HLADÍK A BLUE EFFECT

levá šipkapředchozídalšípravá šipka
28. 3.
Úterý

19:00

Společenský dům

Úterý 28. března 2006 - 19.00 hodin - Společenský dům

VLADIMÍR MIŠÍK & ETC
RADIM HLADÍK & BLUE EFFECT

Turné legend

Dlouholetí přátelé Vladimír Mišík a Radim Hladík se dohodli, že po mnoha letech spojí svá jména a vystoupí na několika koncertech společně. Vzniklo tak turné, kdy každý leader přivede na pódium svou domovskou kapelu (Vladimír Mišík kapelu ETC, Radim Hladík pak znovuobnovení Blue Effect), s níž zahraje to nejpodstatnější ze svého repertoáru. V plánu je i propojení kapel na několik skladeb. Vladimír Mišík se svojí kapelou ETC vydal na sklonku jara 2004 nové album - Umlkly Stroje (Sony Music Entertainment). Album, o kterém mnozí kritici tvrdí, že se v něm navrací duch pravých ETC. Do sestavy stálých členů se vrátil houslista Jan Hrubý a kytarista Petr "Kulich" Pokorný. Ti doplňují skvělou rytmiku nápaditého aranžéra Jiřího Veselého (basa, harmonika) a jako hodinky přesného Jiřího Zelenky (bicí, zpěv). Dlouholetou oporou kapely je kytarista a "hlasový predátor" Pavel Skála. Loni v říjnu oslavila kapela ETC 30 let své existence koncertním turné, které vyvrcholilo v Paláci Akropolis v Praze. Přesné datum vzniku kapely už si nikdo nepamatuje, nebo dokonce nebylo ani nikdy určeno. Muzikanti pod značkou ETC však začali vystupovat v roce 1974. Vladimír Mišík s kapelou ETC přes mnohé personální změny a dvouletý zákaz činnosti v 80. letech koncertuje dodnes. Do roku 2004 vydal Vladimír Mišík & ETC 10 řadových alb a několik dalších kompilací.

Blue Effect, legenda českého bigbítu, založena v roce 1968. Za roky své činnosti prošla mnoha personálními složeními (Vladimír Mišík, Lešek Semelka, Oldřich Veselý, Fedor Frešo, Luboš Pospíšil, David Koller a mnoho dalších). Skupina vydala 11 LP desek, odehrála bezpočet koncertů v tuzemsku I zahraničí. Blue Effect obnovil Radim Hladík pro společná vystoupení s britskou legendou Nazareth na konci minulého roku. Pro velmi příznivý ohlas však pokračuje ve své činnosti. Současné obsazení skupiny je v našich podmínkách velice ojedinělé. Vedle R.Hladíka jsou muzikanti o dvě generace mladší, hráčsky velice vyspělí, dva vynikající, rovnocenní zpěváci, Honza Křížek (Walk Choc Ice) a Pavel Bohatý (Eastpark). Repertoár se skládá ze starých, historických skladeb (Sluneční hrob, Čajovna, Kuře v hodinkách, Stále dál, Avignonské slečny z Prahy atd.), ovšem hraných s novou energií, v nových aranžích a současným zvukem.

Vstupné na sezení: 220,- Kč, na stání 160,- Kč. Předprodej vstupenek probíhá od 14. března v T klubu, Hudebninách a rožnovských knihkupectvích Lukas a Plejáda.