Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator

archiv

O PRINCEZNĚ MORDULÍNĚ

levá šipkapředchozídalšípravá šipka
5. 5.
Pátek

16:00

Společenský dům

Pátek 5. května 2006 - 16.00 hodin - Společenský dům

O PRINCEZNĚ MORDULÍNĚ

divadlo Chaos - Valašská Bystřice

"Předstupujeme před vás s veselou hříčkou O princezně Mordulíně, která byla nastudována pro pobavení a zábavu malých i velkých diváků. Tato nádherná pohádková parodie vznikla v roce 1853 a upravena do celovečerní podoby byla po druhé světové válce. V roce 1925 si ji dokonce pro svůj kabaret v Praze v Lucerně vybral i Ferenc Futurista. I nás oslovila tato bezděčná naivita, prostý, lidově zemitý humor a vzdálený dotek českých národních pohádek v této veselé hříčce a tak jsme se rozhodli pro její znovuvzkříšení. Určitě vašim uším neunikne mluva blízká jazyku nešikovných shakespearovských ochotníků a parodické citace v této "přetruchlivé frašce" a "rozpustilé tragédii". Věříme, že v roce, kdy náš soubor slaví své malé výročí - 20 let od první premiéry, určitě neuškodí i malá připomínka na těžké začátky ochotnického, tehdy ještě kočovného, divadla. Doufáme, že se dobře pobavíte, neboť jak píše autor:"…nejde o nic jiného než o rozpustilou zábavu nebo-li kratochvíli"! A jak říkají naši herci, je to divadlo z radosti a pro radost, které nikdy není dost!" divadlo Chaos. Autor: Alois Gallat. Upravil a dopsal: Pavel Grym.

Osoby a obsazení: Admedus - kníže brčekolský - František Vičan, Kalafunia - jeho choť - Olga Petruželová, Mordulína - jejich nezdárná dcera - Anna Vičanová, Šnofónius - rytíř - Pavel Románek, Pimprle - jeho sluha - Jarmila Mikuláštíková, Mesistáfl - arciďábel - Miroslav Cáb, Baldurino, dvořan + čert Pik - Hana Martinátová, Buchtácio, dvořan + čert Strik - Nikola Vašutová, Kuba, loupežník - Radek Vala, Ondra, loupežník - Jana Majerová, Damián, loupežník - Olga Petruželová, Karnifex, mistr popravčí - Radek Vala, Potulní pěvci - Kamila Valová, Nikola Valová.

Režie: František Vičan. Ozvučení: Martin Jiříček. Návrh a výroba scény: František Vičan. Scénická hudba: Bohumil Volek. Zhudebnění písní: František Vičan. Sledování textu: Ludmila Bolfová, Hana Bitalová.

Vstupné s místenkou: 40,- / 50,- Kč. Předprodej vstupenek probíhá od pátku 14. dubna v T klubu a knihkupectví Lukas.