Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator

archiv

M. B. A. BAND - Mladá Boleslav, STETSON - Rožnov p. R.

levá šipkapředchozídalšípravá šipka
20. 10.
Pátek

20:00

restaurace Harcovna

Pátek 20. října 2006 - 20.00 hodin - restaurace Harcovna

M. B. A. BAND - Mladá Boleslav
STETSON - Rožnov p. R.

Kapela M. B. A. Band vznikla v lednu 1991. Původně mělo jít o seskupení hrající moderní americké country. Jednotliví členové kapely měli za sebou různé letité aktivity v jiných formacích. V podstatě to bylo tak halb und halb. Polovina muzikantů se předtím věnovala country, tu druhou polovinu tvořili vyznavači rocku. Proto padlo zhruba po roce zkoušení, zásadní a významné rozhodnutí: "Bude se hrát jižanský rock-tam se najde každý". Tento styl s velmi širokým záběrem od blues přes country a rock s prvky jazzu, jak ho prezentují špičky tohoto žánru (např. Lynyrd Skynyrd, Z.Z. Top, 38 Special a další) se ukázal sice jako atraktivní, ale nikoli jednoduchý. Ba spíše naopak. Snad právě proto zbylo z původní sestavy pouhé torzo. Muzikanti se v kapele střídali, jak na běžícím pásu. Pro mnohé byl tento žánr přeci jenom tvrdým oříškem. Z původního obsazení z roku 1991 zbyli v kapele jen zpěvák a frontman kapely Roman Kosina, kytarista Jaroslav Čermák a hráč na klávesové nástroje a kapelník Jiří Sobotka. Ze statistiky úmrtnosti lze vyčíst, že v kapele to zkoušelo 9 kytaristů, 4 hráči na basovou kytaru a 3 bubeníci. Někteří se ani neohřáli, jiní vydrželi déle.

Na kompilačním CD albu s názvem "WHISKEY & BURÁKY" z roku 1994 vyšly kapele dvě skladby s názvy "Country Boogie marmeláda" a "Život je skvělej". Kapela má za sebou vystoupení např. v Krnově, Valašském Meziříčí, Liberci, Mělníku, Praze, Novém Boru, Turnově a jinde. Věnuje se převážně hraní po klubech a při různých motorkářských akcích, kde je tento druh hudby jakoby v symbióze se silnými stroji různých značek. Kapela se v současnosti věnuje přípravám na nahrávání vlastní desky, která by měla být již třetí v pořadí!

Složení kapely: Jiří Sobotka - klávesy, zpěv; Roman Kosina - zpěv; Jaroslav Čermák - el. kytara; Martin Škoda - el. kytara; Libor Kosina - bas. kytara, zpěv; Štěpán Vencara - bicí; Petr Špitálský - el. kytara.

Kapelu Stetson netřeba představovat, poněvadž veškeří příznivci a fanoušci vědí vo co go!

Složení kapely: Stařeček Goláňů z pod Radhošťa - zpěv, kytara, foukací harmoniky; Jiří Růčka - kytara, zpěv; Ondřej Růčka - basa, zpěv; Tašunka - bicí, zpěv.

Vstupné v předprodeji i na místě: 60,- Kč. Předprodej vstupenek probíhá od 10. října v T klubu, v Hudebninách a v knihkupectvích Lukas a Plejáda.