Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator

archiv

-123 MIN. - Praha, JOE BAR STREET BLUES - Valašské Meziříčí

levá šipkapředchozídalšípravá šipka
10. 11.
Pátek

20:00

restaurace Harcovna

Pátek 10. listopadu 2006 - 20.00 hodin - restaurace Harcovna

-123 MIN. - Praha
JOE BAR STREET BLUES - Valašské Meziříčí

Vůdčí osobnost -123 Min. kytarista a zpěvák Zdeněk Bína po svém odchodu ze skupiny Walk Choc Ice trávil se svým kamarádem bubeníkem Dominikem Tůmou dlouhé hodiny improvizováním a po čase spolu začali vystupovat živě. Významnou událostí je příchod Frederika Janáčka v roce 1997. V jeho osobě Zdeněk Bína nachází také textaře, se kterým tvoří v současnosti autorský tandem. S rokem 1999 přichází příprava na debutovou desku a také první publicita -123 Min. v tisku. Album Shooba Dooba, které vychází na podzim roku 1999, natáčejí "Minuty" s novým bubeníkem Vaškem Zimou. Za tuto desku kapela dostává několik ocenění, mimo jiné cenu Objev roku v hudebních magazínech Rock & Pop a Rock Report. Největší ocenění si však odnesou v podobě Grammy 1999 Akademie populární hudby v kategorii Objev roku. V květnu 2000 se novým bubeníkem skupiny stává Emil Valach. V nové sestavě -123 Min. natáčí další desku Try. Album je pokřtěno v březnu 2001. Přichází přestup -123 Min. skupiny k firmě Indies, u které v roce 2002 kapela vydává své třetí album Home?. Za tento titul jsou -123 Min. nominováni na cenu Akademie populární hudby Anděl pro rok 2002 v prestižní kategorii Rocková deska roku.

Od ledna 2003 patří post bubeníka Martinu Vajglovi a v této sestavě -123 Min. navštěvují kromě obvyklé domácí koncertní trasy také Polsko a několik festivalů v Holandsku a Belgii. V říjnu se pak kapela vydává do USA, kde s úspěchem koncertuje v New Yorku a Washingtonu. V září 2004 vydává skupina své první koncertní album s názvem -123 Min. XL Live, které přináší záznam ze dvou pražských zastávek STORMWARE TOUR v Paláci Akropolis. V listopadu 2005 vychází nové album s názvem "Mom" pod hlavičkou gramofonové společnosti Universal Music. Album bylo nominováno APH na cenu Anděl v kategorii "Nejlepší zvuk". V dubnu 2006 uskutečnili -123 Min. turné v souvislosti s vydáním alba "Mom" na Slovensku.

Složení kapely: Zdeněk Bína - kytara, zpěv; Martin Vajgla - bicí; Frederik Janáček - bas. kytara.

Joe bar street blues hraje bluesové standarty s českými texty i vlastní skladby. Členové kapely jsou bývalí muzikanti, kteří se rozhodli po leteh znovu hrát. Spojila je láska k bluesové hudbě a odvahu do hraní jim "dodala" stále fungující skupina Rolling Stones.

Složení kapely: Roman Štěrba - kytara, zpěv, foukací harmonika; Aleš Kotala - zpěv, kytara; Jiří Fiala - bas. kytara; Jiří Muric - bicí; Petr Borovička - klávesy.

Vstupné v předprodeji: 100,- Kč, na místě: 130,- Kč. Předprodej vstupenek probíhá od 1. listopadu v T klubu, Hudebninách a knihkupectvích Lukas a Plejáda.