Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator

archiv

THE HOGS - Irsko, VÁCLAV KOUBEK - ČR

levá šipkapředchozídalšípravá šipka
27. 1.
Sobota

20:00

restaurace Harcovna

ilustrační obrázek

Sobota 27. ledna 2007 - 20.00 hodin - restaurace Harcovna

THE HOGS - Irsko
VÁCLAV KOUBEK - ČR

The Hogs - irský folk, tradicionály, keltská hudba. Jak to vypadá na pravé irské pařbě? Tanec, kytary, banjo, akordeon, basa, bubny... a neutuchající energie valící se z pódia. The Hogs nejsou žádná napodobenina, ale irský folklór sám o sobě. Vůdčí osobnost The Hogs Michael Casey dokonce zkomponoval pár skladeb i pro Shane MacGowana (Pogues). The Hogs patří i v samotném Irsku k nejžádanějším ansámblům, zabývající se irskou lidovou hudbou... The Hogs již vystupovali na cele zeměkouli - od Číny, přes Rusko po USA a nyní míří opět do Česka. Irové, kteří nadchli Česko i Slovensko, se vracejí zpět na místo činu!!! Po úspěšném turné, jenž proběhlo v létě letošního roku, se kapela vrací zpět do České republiky. The Hogs nadchli v každém městě kde vystoupili. Vyprodali několik klubů, hráli na Trutnov Open Air festivalu a Eurotrialogu Mikulov, kde všude byli vřele přijati publikem.
The Hogs se během svého pobytu skamarádili s Václavem Koubkem. Jejich přátelství dalo vzniknout nápadu na nové CD - Koubek přebásní a nazpívá s doprovodem The Hogs irské a keltské lidové písně, které vznikne během roku 2007. S tímto programem zavítají k vám. Písničkář a harmonikář Václav Koubek patří k našim nejoriginálnějším tvůrcům, kteří čerpají z odkazu lidové kultury, zejména z tradice kramářských písní. I on je tulákem, který putuje od scény ke scéně, zpívá a vypráví své příběhy. Jeho písním však nechybí ani hloubka.

Vstupné v předprodeji: 120,- Kč, na místě: 150,- Kč. Předprodej vstupenek probíhá od 16. ledna v T klubu, v Hudebninách a v knihkupectvích Lukas a Plejáda.

tisková zpráva

18.1.2007

TISKOVÁ ZPRÁVA

Irská a česká hudba na jedné lodi

Václav Koubek přebásnil irské a keltské tradicionály a společně s irskou skupinou The Hogs se představí nejen na koncertech, ale společně natočí i CD

The Hogs je jméno irské skupiny, která vystupovala po celém světě a která v loňském roce  poprvé hostovala ve střední Evropě. Představili se mj. na festivalu Eurotrialog Mikulov či Trutnov Open Air a vyprodali několik klubových představení.

Během pobytu v Česku se The Hogs potkali u českého piva, které si velice pochvalovali,  s harmonikářem Václavem Koubkem, se kterým si okamžitě padli do oka a dohodli se na vytvoření  společného projektu:

Václav Koubek přebásní do češtiny  irské a keltské tradicionály a s doprovodem The Hogs natočí CD.

Skvělého nápadu se chopilo vydavatelství Indies a celá myšlenka se stane v roce 2007 skutečností.

The Hogs patří i v samotném Irsku k nejžádanějším ansámblům, zabývající se irskou lidovou hudbou  The Hogs nejsou žádná napodobenina, ale irský folklor sám o sobě. Vůdčí osobnost The Hogs Michael Casey dokonce zkomponoval pár skladeb i pro Shane MacGowana (Pogues). Václav Koubek je zase ojedinělý český hudební samorost. Tanec, kytary, banjo, akordeon, basa, bubny a neutuchající irská energie valící se z podia se spojí s pábitelským projevem Václava Koubka a jeho přebásněnými texty irských odrhovaček (vesměs jde o lásku, tuláctví a hospodu…). Jak to všechno hudebně dopadne, se ukáže již následující týden. V severočeské Smržovce, na stejném místě, kde našel azyl i Slet bubeníků, na několikadenním soustředění celý projekt nabyde konkrétních obrysů. Smržovka také zažije celosvětovou koncertní premiéru tohoto nového česko-irského hudebního tělesa. Poté se uskuteční několik společných i samostatných koncertů a mezitím bude vše studiově zaznamenáno. Na přelomu ledna a února se The Hogs  představí na tuzemských přehlídkách zimní Colours of Ostrava, zimní Rock for People a na několika klubových představeních.