Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator

archiv

FAGOTI BRUNENSES

levá šipkapředchozídalšípravá šipka
20. 2.
Úterý

19:00

ZUŠ

ilustrační obrázek

Úterý 20. února 2007 - 19.00 hodin - ZUŠ

FAGOTI BRUNENSES

Tomáš Františ, Radek Oliva, Vladimír Pečinka, Jiří Jakubec

Koncert vážné hudby v rámci KPH. Komorní soubor Fagoti Brunenses založil v roce 1981 František Svoboda, profesor JAMU a 1. fagotista Státní filharmonie Brno. Spolu s ním stáli u zrodu kvarteta brněnští fagotisté V. Špaček, J. Tioka a J. Nykodým.
Všichni byli žáky prof. Josefa Jakubce. Soubor tohoto nástrojového složení byl do té doby nejen u nás, ale i ve světě ojedinělý. Latinský název Fagoti Brunenses (Brněnské fagoty) má zdůraznit jak mimořádné nástrojové obsazení, tak i původ hudebníků. Repertoár souboru sahá od 17. století až po současnost. Od roku 1995 hraje soubor v novém složení. Na činnost předčasně zesnulého profesora Svobody navázali jeho žáci Jiří Jakubec a Roman Novozámský. Ke spolupráci si přizvali Tomáše Františe a Vladimíra Pečinku. Rozšířily se i zvukové možnosti. Ke třem fagotům přibyl kontrafagot. Tak mohou na koncertech zaznívat skladby dosud neuváděné. Romana Novozámského vystřídal Radek Oliva, člen Pražského komorního orchestru. Fagoti Brunenses se v březnu 1996 zúčastnili mezinárodní soutěže fagotových kvartet v Postupimi, kde získali ve velké konkurenci osmnácti kvartet z celého světa cenné druhé místo. V září 2003 dostali pozvání zahájit koncertem v Berlíně konferenci mezinárodní asociace hráčů na dvouplátkové nástroje.

Vstupné v předprodeji: 100,- Kč, na místě: 120,- Kč. Předprodej vstupenek probíhá od 6. února v T klubu a knihkupectví Lukas a Plejáda.

!!!!! POZOR ZMĚNA DATA KONCERTU !!!!!