Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator

archiv

KLUB PŘÁTEL HUDBY - MODSCHEIN SONÁTA

levá šipkapředchozídalšípravá šipka
10. 4.
Úterý

19:00

ZUŠ

další obrázek
ilustrační obrázekilustrační obrázekilustrační obrázek

Úterý 10. dubna 2007 - 19.00 hodin - ZUŠ

MODSCHEIN SONÁTA

Jitka Hosprová - viola
David Švec - klavír

Koncert vážné hudby v rámci KPH.

Jitka Hosprová je vítězkou Mezinárodní interpretační soutěže "O cenu Beethovenova Hradce" v Hradci nad Moravicí 1993. Od roku 2003 spolupracuje se světově uznávaným italským violistou a pedagogem Luigi Albertem Bianchim. Je absolventkou Konzervatoře v Plzni (prof. Jan Motlík) a Akademie múzických umění v Praze (prof. Jan Pěruška). Spolupracuje s předními českými umělci, například Kateřinou Englichovou, Ivanem Ženatým, Wihanovým kvartetem a dalšími. Koncertovala v USA, Německu, Francii, Rakousku, Švédsku, Nizozemí, Itálii, Monte Carlu a Lucembursku.

David Švec vystudoval nejen klavír, ale také dirigování na Janáčkově akademii múzických umění v Brně. Navíc absolvoval dirigentské kurzy Sira Colina Davise v Drážďanech a čtyřměsíční stáž ve Vídni na Universität für Musik und darstellende Kunst. Spolupracovat s pěvci začal již v roce 1998 nejprve v Janáčkově divadle v Brně a od roku 2003 působí v Národním divadle v Praze. V červnu 2004 byl oceněn cenou společnosti Bösendorfer v kategorii "Opera Coaching" v prestižní soutěži Belvedere International Singing Competition ve Vídni.

Vstupné v předprodeji: 100,- Kč, na místě: 120,- Kč. Předprodej vstupenek probíhá od 27. března v T klubu a knihkupectvích Lukas a Plejáda.