Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator

archiv

SILENT STREAM OF GODLESS ELEGY - ČR, ADOR DORATH - ČR, ILLUMINANDI - Polsko

levá šipkapředchozídalšípravá šipka
14. 9.
Pátek

19:00

restaurace Harcovna

další obrázek
ilustrační obrázekilustrační obrázekilustrační obrázek

Pátek 14. září 2007 - 19.00 hodin - restaurace Harcovna

SILENT STREAM OF GODLESS ELEGY - ČR
ADOR DORATH - ČR
ILLUMINANDI - Polsko

Metalový koncert.

SILENT STREAM OF GODLESS ELEGY
Doslova raketový vzestup mezi českou metalovou elitu se povedl moravské skupině SILENT STREAM OF GODLESS ELEGY. Již po vydání debutu IRON v roce 1996 začínali pozorní posluchači i hudební kritici "cítit, že něco je ve vzduchu". Třaskavé očekávání explodovalo o dva roky později, kdy "Silenti" vyrukovali s druhou řadovkou BEHIND THE SHADOWS. Právě tohle album bylo oním katapultačním stimulem zmíněným již v úvodu. Vysoký standard svých kvalit skupina potvrdila i albem THEMES v roce 2000, za které obdržela žánrovou cenu Akademie populární hudby "Anděl". Rok poté se skupina personálně zcela obměnila a v nové sestavě spojila své síly s moravským worldmuzikantem Tomášem Kočkem. Po třech letech spolupráce, vzájemného přibližování skladebných technik a názorů na muziku spatřilo na konci roku 2004 světlo světa album RELIC DANCES. Tomáš Kočko, v roli producenta, přizval k realizaci této hudební delikatesy i jednu z předních moravských cimbálových muzik CM Radošov. Výsledkem je pak album nabité metalovou energií a tlakem, výraznou moravskou melodikou a překvapivými souvislostmi mezi "doommetalovým" smutkem a smutkem moravských lidových balad. Album, inspirované nejstaršími vrstvami moravské lidové písně, která svou syrovostí a drsnou poetikou přímo vybízí ke spojení tvrdé hudby s barvami tradiční muziky, obsahuje osm písní, jejichž délka je pokorným přitakáním tradiční formě lidové balady. Výsledný tvar lze pak směle označit jako ethno-metal. Album RELIC DANCES bylo oceněno Akademií populární hudby jako nejlepší tuzemské hard'n'heavy album roku 2004 a stejné ocenění získalo i v antianketě českých tvrděrockových publicistů BŘITVA. V roce 2006 skupina vydala neřadové album OSAMĚLÍ s českými a polskými verzemi skladeb z alba RELIC DANCES včetně videoklipu ke skladbě I WOULD DANCE natočeného v nádherné zimní scenérii rožnovského skanzenu. Za dvanáct let své existence SILENT STREAM OF GODLESS ELEGY odehráli stovky koncertů a festivalů, předskakovali žánrovým veličinám ANATHEMA, THE GATHERING, SKYCLAD a CRADLE OF FILTH a představili se také fanouškům v Holandsku, Belgii, Německu, Švýcarsku a Rakousku.

Složení kapely: Hanka Hajdová - zpěv, Pavel Hrnčíř - zpěv, Michal Sýkora - violoncello, Petra Nováčková - housle, Radek Hajda - kytara, Dušan Fojtášek - baskytara, Michal Rak - bicí.

ADOR DORATH
Těšínští vítězové ocenění Anděl 2005 v kategorii hard'n'heavy svého úspěchu nedosáhli náhodou. Zaslouženou pozornost, zájem a uznání fanoušků i recenzentů vzbudil již před několika lety jejich debut "Adon Nin Edeleth Ador Dorath", jenž se nesl ve znamení rychlého atmosférického black metalu plného chytlavých melodií. Předloni přišli s deskou "Symbols", která posunula výraz kapely o hodný krok kupředu. Svůj základní žánr výrazně zpestřili doteky dark metalu, gotiky, progresu a dalšími prvky. Album je velice dynamické, plné zvratů, jemnějších i prudších přechodů a změn nálad, ale zároveň zní velmi přirozeně. ADOR DORATH si tak postupně vytvořili svébytný styl, který na české scéně dosud chyběl - extrémní, zvukově barvitou melodiku, jež se svým tvůrcům postupně doslova rozvíjí pod rukama. O kapele je také známo, že do živých vystoupení jde stejně naplno jako do svých nahrávek, proto byli i na Brutal Assaultu největším domácím lákadlem a tahounem.

Složení kapely: Ivoš Doseděl - vokály, Kamil Pfeffer - kytara, Martin "Prcek" Roženek - klávesy, syntethizátory, Lenka Machová - zpěv, Kamil Kottek - basa, Zdeněk Čepička - bicí.

ILLUMINANDI
Kapela ILLUMINANDI pochází z malého městečka Debica na jihu Polska a začala fungovat na podzim 1998. Založili ji Aleksander Koziol (kytara) a Jan Trebacz (zpěv, kytara). Brzy se k nim přidala Antonina Kraszkiewicz (cello) a Patrycja Pyzinska (housle). Aleksander Kraszkiewicz (baskytara) a Szymon Grych (bicí) pak doplnili sestavu. Cílem kapely bylo již od počátku hrát tvrdou rockovou hudbu s pozitivním poselstvím. ILLUMINANDI nahráli dvě dema - "Demo I" (4 skladby) v roce 2000 a "Demo II" (3 skladby) v roce 2002. Obě dema spolu s několika živáky pak vydala v roce 2005 firma Bombworks jako album pod názvem "The Beginning". Kapela se také objevila v Polské televizi TVP1. Protože se ILLUMINANDI postupně posouvali do metalovějších vod, bylo jasné, že potřebují do kapely někoho, kdo se postará o "agresivní" vokály. Tak se stal Rajmund "Melon" Jelen growlerem (křiklounem) v ILLUMINANDI. V této sestavě nahráli ILLUMINANDI svůj poslední počin, 5-ti skladbové miniCD pod názvem "Illumina Tenebras Meas", které pokřtili v dubnu tohoto roku na festivale Elements of Rock ve Švýcarsku. Připravte se na mix drtivých kytarových rifů, dunivé basy, burácivých bicích, krásných souzvuků cella a houslí společně s čistými i agresivními vokály. Můžete tomu říkat gotický metal, symfonický metal nebo třeba death metal, ale jsou to jednoduše ILLUMINANDI.

Vstupné v předprodeji: 100,- Kč, na místě: 130,- Kč. Předprodej vstupenek probíhá od 4. září v T klubu, v Hudebninách, a v knihkupectvích Lukas a Plejáda.