Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator

archiv

SVÍTÁNÍ

levá šipkapředchozídalšípravá šipka
20. 10.
Sobota

18:00

Společenský dům

Sobota 20. října 2007 - 18.00 hodin - Společenský dům

SVÍTÁNÍ

Hudební skupina Svítání pořádá pro své příznivce i širší veřejnost koncertní vystoupení ve prospěch občanského sdružení Rodina sv. Zdislavy na podporu a propagaci myšlenky pomoci opuštěným dětem.

Skupinu Svítání nelze po vývoji od folku až k současnému zvuku snadno žánrově zařadit. Proto se nazývá Original Czech Music a hraje několik typů koncertních vystoupení. Skupina pochází z Brna a její počátky se datují do roku 1997, kdy se spolu schází Jiří Fadrný a Štěpán Policer, kteří setrvávají v kapele doposud. V roce 2001 se naplní čas a kapela po tlaku ze strany příznivců natáčí v listopadu premiérové album Ve dne v noci, které je kritiky přijímáno velmi příznivě. V době natáčení CD potkává kapelník zpěvačku Kláru Jelínkovou, která nahrazuje odcházející Helenu Bízovou. V roce 2005 vychází v listopadu druhé album Quo Vadis Angelina?, které znamená definitivní odklon od folkové hudby k multižánrovému pojetí.

Složení kapely: Jiří Fadrný - kytara, zpěv, Klára Jelínková - zpěv, Zdeněk Lichtneger - kytara, zpěv, Petr Sedlák - akordeon, klávesy, Terezie Fadrná - violoncello, baskytara, zpěv.

Mediálním partnerem je Agentura Miger, T klub - kulturní agentura a Spektrum Rožnovska.

Vstupné 150,- Kč. Předprodej vstupenek probíhá v T klubu a knihkupectví Lukas.