Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator

archiv

ROBERT KŘESŤAN A DRUHÁ TRÁVA

levá šipkapředchozídalšípravá šipka
14. 11.
Středa

19:00

Společenský dům

ilustrační obrázek

Středa 14. listopadu 2007 - 19.00 hodin - Společenský dům

ROBERT KŘESŤAN A DRUHÁ TRÁVA

Skupinu Druhá tráva založili v roce 1991 Robert Křesťan a Luboš Malina po svém odchodu od Poutníků. Od svého vzniku je řazena mezi špičku na folk & country scéně nejen v České či Slovenské republice. Druhou trávu charakterizují dva výrazné znaky - autorská a interpretační výjimečnost Roberta Křesťana a mimořádná instrumentální zdatnost ostatních členů skupiny.
Jako jedna z mála českých kapel pravidelně každý rok absolvuje turné po Spojených státech amerických s velice příznivým ohlasem. Ve výčtu významných zahraničních interpretů, se kterými Druhá tráva spolupracovala či spolupracuje, nechybí takové osobnosti jako je Peter Rowan, Tony Trischka, Davey Spillane, Andy Owens nebo Charlie McCoy.
Letos slaví Druhá tráva již 16 let od svého založení a jako každý rok i tento je velmi nabitý. V květnu absolvovala turné po Evropě s americkým mandolinistou Andy Owensem, od srpna až do poloviny října vystupovala - v rámci severoamerického turné - po klubech a festivalech v USA a Kanadě. Po návratu ze zámoří pak bude křtít své nejnovější album s česky otextovanými písněmi Boba Dylana Robertem Křesťanem s příznačným názvem Dylanovky. To vzniklo v textařské a interpretační spolupráci s Honzou Vyčítalem a Wabi Daňkem. Křtící koncertní šňůry se jako host zúčastní bubeník a perkusista David Ladštof. Dlouho se zdálo, že texty Boba Dylana přebásnit do češtiny tak, aby se daly zpívat, nelze. Křesťanovi se to podařilo fantasticky. Navíc s jeho výbornou interpretací dostaly klasické Dylanovy písně nový rozměr. Kapela i s řadou hostů hraje jako nikdy před tím. A tak se z komorního a nenápadného projektu stává hudební událost tohoto roku. I v roce 2007 Vám může písnička utrhnout srdce... Další informace naleznete na www.druhatrava.cz.

Skupina kolem Roberta Křesťana se začátkem roku 2004 - po dvou letech - opět vrátila k názvu Druhá tráva a akustickému projevu. Počet členů se ustálil na pěti: Robert Křesťan (sólový zpěv, mandolína, kytara), Luboš Malina (banjo, irské píšťaly, klarinet), Luboš Novotný (dobro, lap steel), Petr Surý (el. kontrabas), Emil Formánek (kytara, mandolína).

Vstupné s místenkou: 120,- / 140,- Kč. Předprodej vstupenek probíhá od 1. listopadu v T klubu a knihkupectví Lukas.