Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator

archiv

G8 TRANSGLOBAL

levá šipkapředchozídalšípravá šipka
11. 1.
Pátek

20:30

restaurace Harcovna

ilustrační obrázek

Pátek 11. ledna 2008 - 20.30 hodin - restaurace Harcovna

G8 TRANSGLOBAL

Po pádu železné opony se Martin Jan Stránský (Dr. M), potomek významné české rodiny disidentů, pustil do sestavování skupiny muzikantů, kteří se vrátili zpátky do Prahy. Tato skupina nese název G8 - je to 8 muzikantů ze všech koutů naší planety, kteří představují světovou hudbu. Název G8 značí kromě parodie na 8 ekonomicky nejvyspělejších zemí světa také počet členů kapely. Debutové CD G8 Transglobal vás zavede na divokou cestu kolem světa, která kombinuje etnické rytmy s newyorským jazzem, R B, funkem a rapem. Vokální harmonie, neuvěřitelné perkuse a nádherné rytmy v pozadí vytváří jedinečný 3D zvuk. Skrze nejrůznější písně zpívané v mnoha jazycích, směřuje kapela ke svému hlavnímu sdělení, že přes veškerou různorodost a diverzitu světa existuje jednotná linie, kterou tvoří hudba. "Reflektujeme rozlišnost všech možných kultur nejenom svým repertoárem, ale také písněmi samotnými tím, že do každé z nich vkládáme alespoň dva nebo tři různé styly a rozlišné rytmické prvky", říká Renata Vítová, která zpívá také hlavní role ve státní opeře. Dr. M k tomu poznamenává, že integrace jde ještě dále: "Naše píseň Bossanova se odehrává ve Francii, ale zatímco muž v příběhu mluví anglicky, dívka mluví španělsky". SONY BMG ihned nabídlo kapele distribuční spolupráci na projektu debutového CD "G8 Transglobal". Kapela G8 po letošní nabité sezoně, kdy vystupovala na festivalech, televizních projektech a dalších koncertech má také za sebou úspěšné turné po USA a Evropě.
G8 vám přinášejí transglobální svět skrze závany celosvětového zvuku a tvořící hudbu, která spojuje včerejšek se zítřkem, východ se západem a sever s jihem. Písně mají newyorský zvuk s tureckými rytmy a svahilsko-latinským pulsem. G8 hraje harmonie, které zvedají ze židlí, jsou unikátní a překypují energií. G8. Rytmus života. Hudba vašeho světa.

Více informací a video na www.g8band.net

Složení kapely: Juwana - zpěv, Lucy K - zpěv, Alena Kaiserová - zpěv, flétna, Dr. M - klávesy, zpěv a da rap, Sony B. - el. A akust. Kytara, Viktor Čermák - bas. Kytara, Tokhi Maa - perkuse, zpěv, Wilfried Hirt - bicí, DJ Toast - sound, samples.

Vstupné v předprodeji: 100,- Kč, na místě: 130,- Kč. Předprodej vstupenek probíhá od 18. prosince v T klubu, Hudebninách a v knihkupectvích Lukas a Plejáda.