Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator

archiv

ELEKTRÏCK MANN, MARMELÁDOVÍ SRÁČI

levá šipkapředchozídalšípravá šipka
25. 4.
Pátek

20:00

restaurace Harcovna

další obrázek
ilustrační obrázekilustrační obrázek

Pátek 25. dubna 2008 - 20.00 - restaurace Harcovna

ELEKTRÏCK MANN
MARMELÁDOVÍ SRÁČI

Elektrick mann
Populárně zábavný orchestr z Valašského Meziříčí produkující muziku na pomezí hip-hopu, hard core a punku. Jak "Elektrický Pán" sám tvrdí jde o alkorap. Za dobu své přibližně dvanáctileté existence se stali především mezi mladší generací kultovním pojmem a jejich pirátské kopie nechybí snad na žádné pořádné akci. Úspěch spočívá v naprosto uvolněné bezbřehé prezentaci tří rozdílných glosátorů (ICE-B, Dr. Zhor, Mukas), kteří na posluchače chrlí za výrazného rytmického doprovodu své již takřka zlidovělé texty popisující karikatury a mimikry jejich domovského města plného lokálů a všudypřítomné vůně trávy. Vše v jim typickém slangu mladých, plném necílených vulgarit a vtipných slovních obratů. Kapela si na nic nehraje a má naprosto ležérní přístup s notnou dávkou originality. Hlavní její devizou jsou hojná živá vystoupení v klubech a na festivalech po celé republice. Veškerá mediální prezentace této formace je vždy perlou a dopadá většinou skandály a následnými zákazy. Páni si zkrátka svou bezstarostnou jízdu užívají plnými doušky a zjevně jim to jen nahrává do jejich karet popularity. Mezi poslední husarské kousky patří např. jejich nesouhlas s cenzurou nového alba Kokar Pičkan vydavatelem Monitor-EMI a následné vypovězení smlouvy s tímto mamutím labelem. To po čem jiné kapely touží po celou kariéru prostě jednoduše hodili do koše a rozhodli si desku vydat vlastními silami. No a byl to zjevně dobrý krok, který je opět posunul na výsluní mediálního zájmu a poptávky po albu… Tuto kapelu musíte zkrátka buď milovat, nebo nenávidět.

Marmeládoví Sráči
Kapela vznikla v roce 2005 z čiré potřeby prznit písně oblíbených kapel a dostat se tak jako účinkující na festival Hrachovka 2005 bez placení vstupného.
Pod názvem Marmeládoví Sráči se pustila v sestavě Dan "Ketty" Ketner - zpěv, kytara (ex Mojo, ex Tros Pštros, ex Rauš), Dalibor Hromada - kytara (ex Spit Out Seed), Kouba Zámrzký - kytara (Elektrick Mann, Fantoms On Fire, ex Cartel, ex Shit), Pavel Hynek - basová kytara (ex Ciment, ex Petra Vanova), Jiří Kys - bicí (ex Shit, ex Sbiranico), do kapely Pearl Jam. V roce 2006 nastal čas uštědřit políček dalším oblíbencům a tak se kapela pod názvem Sráči Bez Víry pustila v sestavě bez již časově vytíženého Kouby Zámrzkého, za to ale s Karel Cinibulk - kytara (ex Funková Brigáda, Wotienka) a Pavel Daňek - klávesy (ex Funková Brigáda), do kapely Faith No More. V roce 2007 si dala kapela na chvíli pokoj, aby se v roce 2008 pustila v téměř nezměněné sestavě, pouze bez Pavla Daňka, pod názvem Sráči doby kamenné do kapely Queens Of The Stone Age.

Vstupné v předprodeji: 80,- Kč, na místě 100,- Kč. Předprodej vstupenek probíhá od 15. dubna v T klubu, Hudebninách a v knihkupectví Lukas a Librex (bývalá Plejáda).