Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator

archiv

19. VALAŠSKÉ FOLKROCKOVÁNÍ

levá šipkapředchozídalšípravá šipka
16. 8.
Sobota

16:30

další obrázek
ilustrační obrázekilustrační obrázekilustrační obrázekilustrační obrázekilustrační obrázekilustrační obrázekilustrační obrázekilustrační obrázekilustrační obrázek

Sobota 16. srpna 2008 - areál koupaliště u Eroplánu

19. VALAŠSKÉ FOLKROCKOVÁNÍ

Multižánrový festival.

Spolupořadatel: Krytý bazén.

Sponzoři: Deza, CS Cabot, Remak, Pivovar Radegast, AGH, Solartec, B-mobil, Dobiáš, Grafia Nova, ON SEMICONDUCTOR, Montezi, DHL GLOBAL FORWARDING, JETI model, Elinex electric, Alpine, Kohan, myonic, Informační centrum.

Vystoupí:

THE TAP TAP

The Tap Tap je hudebním souborem, který v roce 1998 založil a vede Šimon Ornest. V souboru hrají převážně studenti Jedličkova ústavu a škol, projektu STUDEO, ale také hostující profesionální hudebníci. The Tap Tap vydal v roce 2006 vlastní CD Hopšidyridy, které soubor natočil společně s ukrajinskou kapelou Huculyk. Program STUDEO je určen primárně studentům Jedličkova ústavu a škol v Praze (JÚŠ). Občanské sdružení TAP zde vytváří s podporou strukturálních fondů EU zázemí pro individuální rozvoj osob se zdravotním postižením. Za každým ze studentů dochází pravidelně lektor, který se mu ve zvoleném oboru individuálně věnuje. Tento systém umožňuje účastníkům kurzů rozvíjet se v činnostech, které je opravdu zajímají, ale často jsou pro ně nedostupné.


AG FLEK

Po kladně přijatém turné původní sestavy v roce 1996 a po dvouletém nahrávání vyšla v roce 1999 pod jmény tří hlavních protagonistů nová deska Waltz. Od prvních taktů je jasné, že starý dobrý AG Flek se vrátil v plné síle: typické vícehlasy, snivé nálady vycházející z výjimečně sladěné kombinace akustických kytar, kláves a dalších nástrojů, typické poklidné skladby autorského dua Viktorin - Markytán, doplněné o dva texty z pera dávného flekovského spolupracovníka Dušana Michelfeita. Skupina AG Flek od roku 2000 opět pravidelně vystupovala na koncertech, přičemž základní trio Ivo Viktorin, Blanka Táborská a Karel Markytán je doplněno o basistu Josefa Vojtáška, kytaristu Petra Hoffmanna a bubeníka Marka Šlapanského. Karel Markytán vydal v červnu 2001 na značce Venkow-Universal své vlastní album Konec sladkostí a také Ivo Viktorin se soustředil na svůj sólový projekt, který vyšel v roce 2005 u vydavatelství Indies Records s názvem Vlna za vlnou... K příležitosti třicátého výročí vzniku skupiny AG Flek se muzikanti opět setkávají. Původní čtveřici Táborská, Viktorin, Markytán a Šobáň doplňují kytarista Michael Vašíček a bubeník David Velčovský (známí též z působení v kapele Každý den jinak Vlasty Redla) a na sezonu 2007 připravili comeback k tomuto jubileu.

Složení skupiny: Blanka Táborská - zpěv; Ivo Viktorin - zpěv, klávesy, kytara; Karel Markytán - zpěv, kytara, foukací harmonika; Josef Šobáň - zpěv, baskytara; Michael Vašíček - akustické a elektrické kytary; David Velčovský - bicí.


YELLOW SISTERS

Yellow Sisters je ženská vokální skupina - a cappella, která svým zpěvem prochází s lehkostí napříč žánry soulu, funky, r´n´b, world music, jazzu i reggae. Yellow Sisters jsou zvukovými iluzionistkami. Ve svých autorských písních experimentují s hlasem a hledají originální způsoby vyjádření melodie a rytmu. Yellow Sisters existují od roku 2005 a v témže roce nahrály své první demo CD. V roce 2006 byly vybrány do finále soutěže Colours Talents pořádané Indies Records a festivalem Colours of Ostrava, kde v červnu 2006 získaly první cenu spojenou s možností nahrání a vydání alba. Nové album Yellow Sisters s názvem Singalana vyšlo v prosinci 2006. V současné době připravují Yellow Sisters repertoár na novou desku a zároveň pracují na scénickém ztvárnění písní pro divadelní prostory a na dalších projektech.

Složení skupiny: Antonia Nyass (Éterity), Bára Vaculíková (Yellow Family, Forbidden Fruit, Funky Feast, Levelrise), Léňa (Yellow Family, Babylon Station, DC Band, Tomato 22) Lucie Hawa Goldin (Éterity, tanečnice a choreografka TidiTade).


G8 TRANSGLOBAL

V tomto unikátním souboru jsou profesionální muzikanti nejen z ČR, ale také z USA, Německa a vystupují i s hosty z Francie, zemí Afriky, či Španělska. Název G8 značí kromě parodie na 8 nejvyspělejších zemí světa, také počet členů kapely. Koncerty tohoto projektu posluchače zavedou na cestu kolem celého světa, africké rytmy střídá moderní pulsující zvuk New Yorku, nebo lehká melodie latinskoamerické bossanovy. G8 tvoří 8 hudebních individualit, pocházejících z různých žánrových sfér. Přinášejí vám transglobální svět skrze závany celosvětového zvuku a tvoří hudbu, která spojuje včerejšek se zítřkem, východ se západem a den s nocí. Písně mají zvuk moderního New Yorku, turecké a africké rytmy, nechybí ani dech latinské Ameriky a energie blízkého východu. G8 hraje muziku plnou emocí a nálad z celého světa!

Složení skupiny: Lucy K. - vocals; Alena Kaiserová - vocals, flute; Dr. M. - Keys, da rap; Sony, B. - electric and acoustic guitars; Viktor Čermák - bass; Tokhi Maa - percussions, vocals; Wilfried Hirt - drums; DJ Toast - sound, samples.


SKRZNASKRZ

SKRZNASKRZ je věrná svému názvu a v její hudbě můžeme najít průřez všemi hudebními styly, které existují i neexistují. Od rocku a reggae až po folkové rysy. Od svého vzniku v roce 2001 prošla kapela několika změnami, a stihla vydat již tři dema: SKRZNASKRZ v roce 2003, o rok později NECONENECO a jejich zatím nejčerstvější nahrávka je z roku 2006 s neotřelým názvem Pštros vyseděl kukačku. Nejdůležitějším členem je pro kapelu její hudební skladatel Karel Novák, který pro kapelu píše všechny písně. Jeho minulost je zastřená mlhou, on sám o sobě nerad mluví. Co se o něm ale ví, je to, že v roce 1977 emigroval do velké Británie a zde založil kapelu The Ladybirds. Angličtí hudební kritici jim předpovídali větší slávu, než zažili nedávno rozpadnuvší se Beatles. Osud tomu ale nechtěl a Karel Novák, v Anglii známý jako Carl Newmann, má autonehodu, při které přichází o ruku a skupina se po několika letech existence rozpadá. V roce 1991 se vrací do České republiky. V této době se na 10 let stáhne do ústraní a nejsou o něm žádné informace. Až v roce 2001 se znovu objevuje, aby pomohl při vzniku své současné kapely SKRZNASKRZ. Pokud máte chuť si pořádně zařádit a podívat se na kapelu s neotřelým projevem a zajímavými, často vtipnými texty, nikdy nebudete zklamáni.

Složení skupiny: Petr Štýbl - zpěv, baskytara; David Kopeček - bicí; Libor Holda - elektrická kytara; Milan Komosný - zpěv, trubka a Tomáš Fabiánek - zpěv, tahací harmonika.


THE PROSTITUTES

Skupina vznikla v Praze na sklonku roku 2004 shodou několika šťastných okolností. Bývalý námořník Adrian Bell se přidává do party tvořené toxikologem, sociologem, grafikem a režisérem krátce poté, co uslyšeli jeho nahrávku a nemohli se ubránit nadšení: Ty jo, zní úplně jako Johnny Cash. Nad jménem si dlouho hlavu lámat nemuseli: všichni se shodli, že chtějí, aby se s nimi lidé pobavili bez ohledu na rasu a vyznání zákazníka. Tak se zrodili The Prostitutes. Skupina věří ve virální marketing a proto je více než polovina jejich alba k volnému stažení na mnoha serverech na internetu. V září 2006 vyšla dlouho očekávaná debutová deska Get Me Out Of Here produkovaná z větší části samotnou skupinou. Každá zmínka v tisku či na internetu, ať už jde o recenzi koncertu nebo nahrávky, spouští okamžitě nesmiřitelnou válku lásky a nenávisti a nekonečné diskuze nad čímkoliv počínaje věkem a zaměstnáním jednotlivých členů a konče jejich hudebními nástroji a výkony. Zájem o The Prostitutes již dávno přesáhl jen hudební svět a ze skupiny se tak stal téměř společenský fenomén.

Složení skupiny: Martin Destroyer - kytara, Luk Santiago - bicí, Stevie LFO - syntezátory, Šmity - basa a Adrian Bell - zpěv.


LETY MIMO

Historie kapely Lety mimo sahá až do let porevoluční euforie, kdy se Looky a Cvanc setkali v prvním ročníku střední umělecko průmyslové školy v Turnově. Od té doby jdou jejich hudební kroky stejnou cestou. Společně působili dokonce i v jiných projektech (Samir, Jižní pól). Nerozdělilo je ani Cvancovo působení ve Třech sestrách, neboť Lety mimo vystupovali celých šest let jako jejich předkapela. Lety mimo vždycky bavilo míchat různé hudební styly a tím si vytvořit vlastní a nezaměnitelný zvuk. Předskakovali také s úspěchem tak žánrově rozličným kapelám jako Liquido, Young Gods, HIM, Killing Joke a nebo Supergrass. Po prvním CD "UFO", vydali oficiální debut "2001 Space Punk" a na jaře 2003 druhou desku pojmenovanou "eUFOria". Na podzim 2004 vyšla deska s názvem "10 let Letů od prvního letu" a je to záznam z koncertu v Roxy k 10ti letému výročí od prvního koncertu. V březnu 2006 vyšla zatím poslední deska ELEKTRA. Na letošní rok je přichystáno nové CD, které by mělo vyjít po prázdninách.

Složení skupiny: Lukáš "Looky" Klofec - basa, zpěv; Mirek "Cvanc" Cvanciger - kytara; Lukáš "Horst Maštěnka" Fuchs - bicí.

Uvádí: Karel Prokeš

Změna programu vyhrazena.

Vstupné v předprodeji: 200,- Kč, na místě 230,- Kč, děti a ZTP: 60,- Kč. Předprodej vstupenek probíhá od 1. července v T klubu, v Informačním centru a v knihkupectvích Lukas a Plejáda.

Tato akce je již 6. rokem finančně podpořena z Fondu kultury Zlínského kraje.


Mediální partneři: Spektrum Rožnovska, MF dnes, Jalovec, Valašský deník, TV Beskyd, rádio Čas, Pragoplakát.

Časový harmonogram:

The Tap Tap 16.30 - 17.15
AG Flek 17.45 - 18.45
Yellow Sisters 19.15 - 20.00
G8 Transglobal 20.30 - 21.20
SkrzNaSkrz 21.50 - 22.30
The Prostitutes 23.00 - 24.00
Lety mimo 00.30 - 01.30


» Plakát festivalu