Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator

archiv

HOVADAH - London, PROFESOR LEFEBVRE - Kroměříž, ABSTRACT ESSENCE - Vsetín

levá šipkapředchozídalšípravá šipka
5. 9.
Pátek

19:30

restaurace Harcovna

další obrázek
ilustrační obrázekilustrační obrázekilustrační obrázekilustrační obrázekilustrační obrázekilustrační obrázek

Pátek 5. září 2008 - 19.30 hodin - restaurace Harcovna

KONCERT METALOVÝCH KAPEL

HOVADAH - London
PROFESOR LEFEBVRE - Kroměříž
ABSTRACT ESSENCE - Vsetín

Kapela Hovadah se dala dohromady někdy ke konci roku 2005 v Londýně.
Tomáš (kytara / zpěv, ex - Maria Chuana) a Dalin (bicí,ex - Grindpark, Infestation), začali spolu jamovat v místních podmínkách. Netrvalo zas tak dlouho a začal vznikat první materiál. Bohužel nastaly problémy při hledání basáka. Několik se jich v kapele vystřídalo, ale stále to nebylo ono. Až na jaře roku 2007 se objevil František(ex - Podegra). Záhy na to přibyl druhý zpěvák Duro(ex - Pyopoesy). Takže se začalo zkoušet a v srpnu 2007 kapela natočila demo Eyes reveal. Od podzimu se začalo koncertovat po londýnských klubech.
Profil Hovadah na Myspace

Profesor Lefebvre. Kořeny kapely sahají někdy do roku 2002. Po klasických koncertních začátcích, prvním demu a u ndergroundových kompilacích se kapela oficiálně hlásí až v roce 2005 vydáním cd Genio y Figura pod hlavičkou Lecter Music Agency. Stejně jako na cd, tak i koncertně se kapela projevuje vyloženě učebnicovým mixem extrémních hudebních žánrů jako grind, crust nebo old-school HC. Ovšem od striktně politických kapel se Prof. Lefebvre liší veselými melodiemi a odlehčeným přístupem. České texty, v podání dvou zpěváků, dají tu a tam prozřít srozumitelnosti a vy si můžete zapět s kapelou nebo si jen tak skočit dokola. V současné době se vedle koncertní činnosti, přesahující občas hranice České republiky, kapela plně věnuje práci na dokončení nové nahrávky, která vyjde opět u Lecter Music Agency na sklonku tohoto roku.

Složení kapely: Kozel (drc), Luk (grc), Op (brm), Ben (vc), Kořen (wc).

V tomto složení si Prof. Lefebvre nekompromisně razí cestu na poli extrémní hudby. Nyní dorazil i k Vám.

Více info na www.profesor.mysteria.cz

Abstract Essence

Vznik kapely se datuje na počátek roku 2004. Tehdy se šest kamarádů muzikantů rozhodlo své hudební cítění a muzikantské umění ventilovat v kapele, která dostává příznačný název Abstract Essence. Ještě téhož roku kapela představuje svůj rozmanitý materiál na menších místních akcích a v domácím Vsetíně získává hlavní cenu v soutěži amatérských kapel. V září 2004 vstupuje AE do Slavičínského studia Unart, kde nahrávají svých prvních sedm skladeb, které jsou zvěčněny na demo cédéčku Lost Life. Toto cd je velmi dobře přijato jak širokou veřejností tak odbornou. S touto souvislostí vyšlo mnoho převážně kladně hodnocených recenzí doma i v zahraničí. Počátkem roku 2006 kapelu opouští bubeník Tomáš a na jeho místo nastupuje stávající bicmen Milan. Kapela se stále více dostává do podvědomí tuzemské scény a stále častěji přicházejí nabídky na živé vystupování, vyvrcholením léta 2006 byla pro kapelu účast na Dark Castle v Polsku, kde si zahráli po boku polské blackmetalové legendy Hell-Born nebo Luna Ad Noctum či StrommoussHeld. V lednu 2007 se kapela na dva týdny zavírá ve Vsetínském studiu Pro-mart, kde dává vzniknout sedmi zbrusu novým songům. CD dostává název Aftermath a je obohaceno o dvě obnovené písně z prvního demo cd. O vydání cd Aftermath se postarala tuzemská firma Lava prod. Debutové cd kapela propaguje po celý rok na koncertech a festivalech, za největší se dá považovat mega festival Brutal Assault. Cd získává nemálo kladných recenzí (Spark 5,5/6, Metalnation 8/10, Abysszine 8,5/10, Metalworld 8/10,), kde hudební styl publicisté označují jako abstraktně experimentální metal. A taktéž boduje v anketě českých rockových publicistů Břitva, kde obsazuje v kategorii debut roku 5. místo ze 39 a v albu roku 12. místo ze 153 loni vydaných a obodovaných alb.
www.abstractessence.com

Radek Kročil - basa, Libor Kukula - kytara, Jan "mani" Pavlůsek - klávesy, Ondřej Zbránek- zpěv, Milan "peki" Pekárek - bicí, Radim Ondra - kytara.

Vstupné v předprodeji: 90,- Kč, na místě 110,- Kč. Předprodej vstupenek probíhá od 19. srpna v T klubu, Hudebninách a v knihkupectvích Lukas a Librex (bývalá Plejáda).