Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator

archiv

OBČAS BAND - Ostrava, BOO - Praha

levá šipkapředchozídalšípravá šipka
26. 9.
Pátek

20:00

restaurace Harcovna

další obrázek
ilustrační obrázekilustrační obrázek

Pátek 26. září 2008 - 20.00 hodin - restaurace Harcovna

OBČAS BAND - Ostrava
BOO - Praha

Kapela Občas band vznikla v říjnu roku 2005 jako trio (akustická kytara - Jakub Moravčík, elektrická kytara - Stanislav Adamec, basa - Ondřej Pyš). V této sestavě byl repertoár blues, jazz - folkové kapely z poloviny tvořen převzatými písněmi. S příchodem bubeníka (Davida Cindlera, v dubnu 2006) se tvorba začala stylově více posouvat k "bigbítu"; prvky blues, jazzu a folku však nevymizely. V současné době kapela koncertuje (s již zcela vlastním repertoárem) v severomoravských klubech, před nedávnem natočila CD "Lehké písně na těžkou dobu" a podílí se na kompilačním projektu místní hudební scény "Ostrava music city 2007". Za zmínku ještě stojí účast na finále 17. ročníku soutěže "Setkání kytaristů" a semifinálová účast na "Líhni 2008".

BOO. Po dlouhé odmlce se na česká pódia vrací jedna z nejlepších hudebních formací alternativní scény skupina Boo. Ta ukončila činnost před pěti lety, kdy se členové skupiny rozhodli věnovat jiným aktivitám. Josef Ostřanský pracoval pro Charitu Česká republika na pozici manažera a posléze vedoucího pobočky na severním Kavkaze v Ingušsku a Čečensku. Christoph Pajer se přestěhoval z Vídně do Prahy, ale nadále hrál se skupinou Metamorphosis, Pavel Koudelka se stal bubeníkem Mňágy a Ždorp na plný úvazek a Andrea Konstankiewicz se usídlila ve Francii, odkud se do Česka občas vrací pouze na sporadické koncerty s Tara Fuki. Skupina BOO vznikla roku 1998 ve virtuálním středu mezi Brnem a Vídní. Kytarista Josef Ostřanský (Dunaj, Rale, E) a bubeník Pavel Koudelka (Z kopce, Dunaj, Mňága a Žďorp) se spojili s rakouským zpěvákem a houslistou Christophem Pajerem (Metemorphosis, Ground Lift) a violoncellistkou Andreou Konstankiewicz (Rale, Tara Fuki).
Rockové kvarteto absolvovalo řadu turné a vystoupeni v Čechách a v zahraničí (Německo, Rakousko, Francie, Rusko, Polsko).

Po přestávce se skupina Boo představuje s novým programem a v nové sestavě: Christoph Pajer - zpěv, kytara, baskytara, housle; Josef Ostřanský - kytara, baskytara, zpěv; René Baše - bicí, kytara, zpěv (působí mj. ve skupině Negero). Úsporné nástrojové obsazení je hudebně plně využito. Nová tvorba se pohybuje od nejjemnějších akustických pasáží až po úderný extatický rock. Hudební vyznění umocňuje charismatická osobnost Christopha Pajera, který na pódiu čaruje svým expresivním zpěvem a ve svých svébytných textech reflektuje ty nejelementárnější otázky komunikace a lidských vztahů. www.myspace.com/booreboot

Vstupné v předprodeji: 80,- Kč, na místě: 110,- Kč. Předprodej vstupenek probíhá od 16. září v T klubu, Hudebninách a knihkupectvích Lukas a Librex (bývalá Plejáda).