Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator

archiv

TOMÁŠ JAMNÍK - violoncello, IVO KAHÁNEK - klavír

levá šipkapředchozídalšípravá šipka
25. 11.
Úterý

19:00

ZUŠ

další obrázek
ilustrační obrázekilustrační obrázek

Úterý 25. listopadu 2008 - 19.00 hodin - ZUŠ

TOMÁŠ JAMNÍK - violoncello
IVO KAHÁNEK - klavír

Tomáš Jamník začal hrát na violoncello v pěti letech u prof. Mirko Škampy, vystudoval hudební Gymnázium Jana Nerudy v Praze. Úspěšná studia na gymnáziu završil sólovým recitálem, při kterém provedl tři sonáty Bohuslava Martinů. Během bakalářského studia na Hudební fakultě Akademie múzických umění (HAMU) v Praze u prof. Josefa Chuchro získal v roce 2006 Cenu Josefa Hlávky, kterou uděluje Nadace Nadání Josefa, Marie a Zdeňky Hlávkových nejlepším studentům vysokých škol v České republice. V současné době pokračuje v magisterském studiu (hra na violoncello) u prof. Josefa Chuchro na HAMU v Praze a zároveň byl přijat na vysokou školu v Berlíně. Dvakrát zvítězil v celostátní soutěži Prague Junior Note a dostal zvláštní cenu poroty za interpretaci díla Davida Poppera a cenu Českého hudebního fondu za nejlepší provedení skladby Bohuslava Martinů. Stal se absolutním vítězem na mezinárodní Heranově violoncellové soutěži a současně obdržel několik dalších cen - Cenu Nadace Bohuslava Martinů, Cenu EMCY a Cenu Editio Bärenreiter. V následujícím roce získal první cenu na Soutěžní přehlídce konzervatoří 2002 v Teplicích. V roce 2003 se stal vítězem interpretační soutěže Nadace Bohuslava Martinů a současně získal Cenu za nejlepší interpretaci díla Bohuslava Martinů. Jeho největším dosavadním úspěchem je titul laureáta 58. mezinárodní hudební soutěže Pražské jaro 2006, na které získal 2. cenu (první nebyla udělena) i spoustu dalších ocenění. Představil se na mnoha koncertních pódiích za doprovodu významných orchestrů či za doprovodu klavíristy Ivo Kahánka. V roce 2007 natočil společně s Ivo Kahánkem své debutové CD s díly Janáčka, Martinů a Kabeláče.

Ivo Kahánek - vítěz mezinárodní soutěže Pražské jaro obor klavír se v této soutěži probojoval do česko-slovensko-korejsko-japonského finále, kde nadchnul porotu přesvědčivým provedením Lisztova klavírního koncertu č. 1 Es-dur. Jeho vítězství je o to cennější, že je v historii teprve třetím Čechem, který zde získal nejvyšší ocenění. Je laureátem mezinárodních soutěží. Je absolventem Janáčkovy konzervatoře v Ostravě a Hudební fakulty AMU v Praze. Má za sebou rovněž stáž na Guildhall Schoolof Music and Drama v Londýně. Spolupracuje s předními orchestry. Uskutečnil nahrávky pro firmy Supraphon, Cube Bohemia, Český rozhlas a Českou televizi. Mezi významné koncertní příležitosti Ivo Kahánka patří londýnský debut s BBC Symphony Orchestra (B. Martinů - Inkantace) pod vedením Jiřího Bělohlávka v Royal Albert Hall v rámci festivalu BBC Proms.

Vstupné v předprodeji: 100,- Kč, na místě: 120,- Kč. Předprodej vstupenek probíhá od 11. listopadu v T klubu a v knihkupectvích Lukas a Librex (bývalá Plejáda).