Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator

archiv

TATROSKA – Kopřivnice, GREEN SMATROLL - Praha

levá šipkapředchozídalšípravá šipka
27. 2.
Pátek

20:00

restaurace Harcovna

další obrázek
ilustrační obrázekilustrační obrázek

Pátek 27. února 2009 - 20.00 hodin - restaurace Harcovna

TATROSKA - Kopřivnice
GREEN SMATROLL - Praha

V současnosti kapela Tatroska připravuje třetí album, které by mělo spatřit světlo světa přibližně v létě a plánuje turné po Evropě. Jsme hudební skupina hrajeme SKA, občas i něco tvrdšího nebo měkčího a naši skalní fanoušci ví, že je nás osm. Hrajeme vlastní skladby, protože jsme česká skupina, máme české texty. Jsme česká skupina i když je Bambus ze Slovenska, Štěpa ze "Skotska" a Topry z "Turecka". Až na Štěpu nemáme hudební vzdělání. Úplní amatéři ale nejsme, máme bohatou hudební praxi od metalu přes jazz až po dechovku. Máme vlastní zkušebnu, máme už skoro vlastní aparát pokud to máme ve smlouvě. Na koncertě nepijeme pokud to ve smlouvě nemáme, pijeme tak, aby to výkon ovlivnilo pouze pozitivně průměrná váha členů kapely je 72,269 kg průměrná výška členů kapely je 178,555 cm chtěli jsme tu dát i věk, ale ten se pořád mění. Rádi vás uvidíme na některém našem koncertě.
Více na www.tatroska.cz

Složení kapely: Jan Galia - zpěv, Martin Galia - kytara, vokály, Martin Ištok - basa, tuba, Michal Rečka - bicí, Petr Štěpán - trumpeta, vokály, harmonika, Martin Topič - kytara, Petr Vavroš - saxofon, Martin Veselka - saxofon.

Kapela Green Smatroll vznikla v průběhu roku 2002. Na počátku šlo spíše o malý projekt odehrávající se v rovině jam session, ve které si jednotliví hráči zvykali na ostatní nástroje a vzájemnou souhru. V poměrně krátké době se přidali další hráči a koncem listopadu '02 byla sestava kompletní. Kapela se v průběhu listopadu, v sestavě klávesy, kytara, basa, bicí, trubka, tenor a alt saxofon, zaměřila na ska. První koncert měl velký úspěch. Následovala řada dalších koncertů po celé České republice i v zahraničí. Během své poměrně krátké kariéry se objevili na koncertních pódiích vedle takových velikánů světové ska scény jako jsou New York Ska Jazz Ensemble, Rotterdam Ska Jazz Foundation, Mr. T-bone All Star Band, Yellow Umbrella, Skalariak, Irié Revoltés, The Slackers, Los Granadians a mnoha dalších. Stali se též pravidelnými účastníky festivalu, jako jsou Skankin Pragga, Mighty Sounds, Reggae Ethnic Session, Unite Fest, Sázava Fest etc. Mezi neopomenutelné úspěchy patří též první místo v soutěži kapel na festivalu v Německé Olešnici. V průběhu roku 2003 natočili Green Smatroll své první album "Green perception" (Jahquita records), které obsahuje jak věci z úplných počátků kapely tak nejnovější projekty. Je na něm dobře vidět vývoj kapely a to jak po stránce stylové tak po stránce instrumentální. Patrný je zejména vliv mnoha kapel (kupříkladu the Skatalites, Yellow Umbrella, Babylon Circus, New York Ska Jazz Ensemble) a mnoha hudebních stylů (balkánské a arabské motivy, klezmer music).V únoru roku 2005 byla základní sestava doplněna o trombón a brzy na to kapela dokončila a u Jahquita records vydala své druhé album nazvané "So This Night...". Album, na kterém se velkou měrou podílel téz mistr zvuku Pavel Kuře Hejč (Vitacit), obsahuje 9 písní a jeden live bonus, kapela pokřtila ve svém domovském Klubu 007 Strahov 22.6.2006. Po Křtu desky "So This Night" začíná pozvolná, nicméně rozsáhlá obměna kapely. Obsazení kapely se ustálilo až v lednu 2007. Mezi poslední velké úspěchy patří spolupráce s Royem Ellisem (aka Mr. Symarip) jako jeho doprovodná kapela...
Více na www.greensmatroll.cz

Složení kapely: Kaňour - piano, zpěv, André - kytara, Skřeťoch - trubka, Medvěd - bicí, pan Štrapapa- T-Bone, vocal, Jenda - bass T-Bone, Kristýna - baskytara, Kůča - saxofon.

Vstupné v předprodeji: 70,- Kč na místě 90,- Kč. Předprodej probíhá od 17. února v T klubu, Hudebninách a v knihkupectvích Lukas a Librex (bývalá Plejáda).