Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator

archiv

DVEŘE aneb PANE, VY JSTE NÁHODA!

levá šipkapředchozídalšípravá šipka
2. 3.
Pondělí

19:00

Společenský dům

ilustrační obrázek

Pondělí 2. března 2009 - 19.00 hodin - Společenský dům

DVEŘE aneb PANE, VY JSTE NÁHODA!

"Dveře aneb Pane, vy jste náhoda!" je úsměvná, konverzační komedie o naději. O naději, pro kterou není podstatný věk a kterou nemohou zastavit ani zamčené dveře od bytu.
Když vás opustí manžel a uteče za jinou, která je mladší než jeho vlastní dcera, když vlastní dcera začne mít touhy odpoutat se od "rodinného krbu" a zkusit si svou vlastní cestu, když se vám práce stává rutinou a všichni kolem ní nezajímavou nutností, když máte pocit, že všechny sousedky vás tupě sledují, když už jen pouhý pohled na chlapa ve vás vyvolává potřebu něčeho zbytečného - pak se může zdát, že váš život zrovna nestojí za moc. Zbývá vám ještě mnoho: například naděje, protože ta nikdy neumře dřív než my.
Evě Boučkové se toto všechno stalo. Muž zmizel a její dcera odchází každý večer na rande... Jednoho večera se ozve zaklepání na dveře. Jakýsi muž hledá paní Boučkovou. Jako záminku si bere cosi úředního, ale ve své podstatě přišel randit. To je chvíle, kdy se Boučková dostane pomalu do varu. Nejdříve si s ním vyřídí všechny účty se všemi muži svého života, pak jej střídavě odhání od dveří, aby posléze spolupracoval na jeho proniknutí do bytu, neb dcera odnesla nejen své, ale i její klíče. Mísí se v ní naštvání na mužské pokolení s touhou s někým si povídat, s někým plánovat třeba příští víkend… pro někoho existovat. Až do půlnoci randí Boučková přes své zamčené dveře.

Hrají: Jitka Smutná, Jan Hartl, Tereza Nekudová.

Autor: Milan Kopecký. Režie: Helena Glancová.

Vstupné s místenkou: 290,- / 270,- Kč. Předprodej vstupenek probíhá v T klubu a knihkupectví Lukas.