Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator

archiv

ČESKÉ DECHOVÉ TRIO

levá šipkapředchozídalšípravá šipka
21. 4.
Úterý

19:00

ZUŠ

ilustrační obrázek

Úterý 21. dubna 2009 - 19.00 hodin - ZUŠ

ČESKÉ DECHOVÉ TRIO

Jiří Hlaváč - klarinet
Vlastimil Mareš - klarinet
Svatopluk Čech - fagot

Jedná se o soubor, který působí na našich i zahraničních pódiích již od roku 1982. Repertoár zahrnuje plnou šíři hudebních slohů od klasicismu až po hudbu moderní, a to nejen českou, ale i zahraniční. Členové souboru jsou vynikající instrumentalisté, kteří svou činnost rozdělili mezi působení sólistické, komorní, orchestrální a pedagogické.

Jiří Hlaváč je mezinárodně respektovaný interpret a pedagog v oboru hra na klarinet. Jeho gramofonové nahrávky byly oceněny udělením Zlatého štítu (1989) a Grammy Classic (1994). V posledních letech se věnuje také autorské a moderátorské činnosti v Českém rozhlase a České televizi. Je profesorem hry na klarinet na Akademii múzických umění v Praze.

Vlastimil Mareš je nositelem řady ocenění z mezinárodních soutěží a držitelem ceny Grammy Classic. Patří ke světové interpretační špičce, v současnosti působí jako sóloklarinetista Pražských symfoniků a profesor hry na klarinet na Akademii múzických umění v Praze.

Svatopluk Čech, laureát několika mezinárodních soutěží, vyhledávaný komorní a studiový hráč, již přes dvacet let působí jako sólofagotista Pražských symfoniků. Má za sebou desítky sólových, komorních a orchestrálních nahrávek v Českém rozhlase, České televizi a na gramofonových deskách.

Akce je finančně podpořena nadací ČHF a firmou On Semiconductor.

Vstupné v předprodeji: 100,- Kč, na místě: 120,- Kč. Předprodej vstupenek probíhá od 7. dubna v T klubu a v knihkupectvích Lukas a Librex (bývalá Plejáda).

program koncertu


F. X. Dušek (1731–1799) Parthia in F
(Marche, Allegro, Menuetto, Allegro)
V. Nudera (1748–1811) Divertimento č. 2/No. 2
(Allegro vivace, Menuetto, Rondo, Andante, Presto)
W. A. Mozart (1756–1791) Divertimento č. 2 (No. 2, K. 220)
(Allegro, Menuetto, Larghetto, Rondo, Allegro)

V. Kramář (1759–1831) Trio F dur/Trio in F major
(Allegro moderato, Romanza, Menuetto, Rondo)
W. A. Mozart (1756–1791) Divertimento č. 1/No. 1, K. 229
(Allegro, Menuetto. Allegretto, Adagio, Menuetto, Rondo, Allegro)