Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator

archiv

FESTIVAL JEDEN SVĚT 2009

levá šipkapředchozídalšípravá šipka
6. 4.8. 4.

00:00

kino Panorama

ilustrační obrázek

Pondělí 6. až středa 8. dubna 2009 - kino Panorama

FESTIVAL JEDEN SVĚT 2009

11. ročník mezinárodního filmového festivalu o lidských právech Jeden svět

Pořádá T klub - kulturní agentura ve spolupráci se společností Člověk v tísni, kinem Panorama a Filmovým klubem.

Letošní ročník je také oficiální doprovodnou akcí předsednictví ČR v Radě EU.

Během své existence se festival Jeden svět, organizovaný společností Člověk v tísni, vyvinul v největší lidskoprávní filmový festival v Evropě a stal se jednou z nejvýznamnějších kulturních akcí v rámci Prahy a celé České republiky. V programu festivalu jsou zahrnuty jak nejvýraznější kvalitní dokumenty, které byly za uplynulý rok natočeny a získávají ceny na nejvýznamnějších světových festivalech, tak investigativní a aktivistické filmy, které upozorňují na závažné problémy a porušování lidských práv. V roce 2007 Jeden svět získal Čestné uznání Organizace Spojených národů pro výchovu, vědu a kulturu (UNESCO) za výchovu k lidským právům.

Jedenáctý ročník festivalu Jeden svět se konal v Praze od 11. do 19. března 2009, v průběhu března a dubna se uskuteční ve 29 dalších městech po celé České republice. Festival je tradičně podporován Ministerstvem kultury ČR, Státním fondem České republiky pro podporu a rozvoj české kinematografie a Magistrátem hlavního města Prahy. Jeden svět je jako oficiální doprovodná akce předsednictví ČR v Radě EU podpořen Úřadem vlády České republiky. Jeden svět se těší také dlouholeté podpoře MEDIA Programu Evropské komise a Česko-německého fondu budoucnosti. Festival je také podpořen Ministerstvem životního prostředí, Státním fondem životního prostředí a Mezinárodním visegrádským fondem. Hlavním mediálním partnerem festivalu je Česká televize.

Festival se koná pod záštitou Václava Havla, místopředsedy vlády pro evropské záležitosti Alexandra Vondry, ministra kultury Václava Jehličky, ministra zahraničních věcí Karla Schwarzenberga a primátora hlavního města Prahy Pavla Béma.

Záštitu nad rožnovským festivalem převzali starosta JUDr. Jaroslav Kubín, místostarostka Markéta Blinková a hejtman Zlínského kraje MVDr. Stanislav Mišák.

Mediálními partnery jsou: Spektrum Rožnovska, TV Beskyd a Mladá fronta Dnes.

Závěrečná zpráva Jeden svět 2009