Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator

archiv

MARTA TÖPFEROVÁ - TOUR v ČR

levá šipkapředchozídalšípravá šipka
3. 6.
Středa

20:00

Společenský dům

ilustrační obrázek

Středa 3. června 2009 - 20.00 hodin - Společenský dům

MARTA TÖPFEROVÁ - TOUR v ČR

Marta po roce přijíždí koncertovat do ČR, tentokráte s newyorským kvartetem v sestavě:

  • Marta Töpferová - zpěv, kytara, quatro (4strunná) kytara
  • Aaron Halva (USA) - kubánsky tres a harmonika
  • Pedro Giraudo (ARGENTINA) - kontrabas
  • Neil Ochoa (VENEZUELA) - perkuse

Ihned po turné nahraje Marta s kvartetem nové album přímo v Praze. CD vyjde na podzim u nakladatelství "World Village".

Nebývá to obvyklé, aby český umělec skutečně prorazil ve světě. V případě české zpěvačky a skladatelky Marty Töpferové (shoda jmen není náhodná, jedná se o dceru Tomáše Töpfera) se to podařilo: Marta se stala pojmem především v oblasti worldmusic. Marta Töpferová je česká zpěvačka se srdcem v latinskoamerické hudbě. Ponořuje se do karibských a jihoamerických stylů jako je kubánský son, venezuelský joropo a portorikanská bomba, hraje na cuatro a zpívá s elegantním toužením v hlase.

Zpěvačka a skladatelka Marta Töpferová, původem Češka, již dlouhodobě žijící v New Yorku, se déle než patnáct let věnuje hudbě Latinské Ameriky. V dětství začínala zpěvem české lidové a vážné hudby v Praze a po emigraci do Spojených Států v roce 1987, Marta pokračovala s hudbou ve sboru Seattle Girls' Choir. Dále studovala španělštinu, kytaru a sólový zpěv, jak ve Spojených Státech, tak i ve Španělsku a postupně po stopách své oblíbené hudby procestovala Mexiko, Kubu, Portoriko, Argentinu a Guatemalu. V roce 1996 se usadila v New Yorku, kde začala skládat vlastní písně inspirované rytmy jako je kubánský son, venezuelský vals, merengue a argentinská zamba. Také začala hrát na jihoamerickou kytaru "cuatro", na kterou se nyní doprovází. Její skladby ve španělštině jsou unikátní svým lyrickým, akustickým, poetickým stylem. Marta již absolovala mnohá turné a koncerty na významných místech jako je Queen Elizabeth Hall v Londýně, na Jazzovém Festivalu ve Vídni, v New Morning v Paříži, na Jazzovém Festivalu v Tanglewoodu, na World Music Festivalu v Chicagu, a mnoha dalších klubech a divadlech ve Spojených státech, Španělsku, Argentině, Francii, Německu, Holandsku, Velké Británii, Rakousku, Itálii a České Republice. Také má za sebou řadu rozhovorů s mezinárodními rozhlasovými i televizními stanicemi a vydala čtyři desky, "Flor Nocturna" 2006 & "La Marea" 2005 (World Village/Harmonia Mundi), "Sueňo Verde"(Circular Moves) 2003 a "Homage To Homeland" (Lyra Records, vlasntí produkce) 2002.

Česká média o Martě: www.reflex.cz | www.tyden.cz | www.lidovky.cz

Zde i mp3 a video: www.myspace.com | www.martatopferova.com

Tady je pár videoklipů:

KUBANSKY SON: www.youtube.com
DOMINIKANSKE BOLERO: www.youtube.com
ARGENTINSKA CHACARERA: www.youtube.com

"Mimořádná skupina" - Chicago Sun Times
"Marta Topferova is a Czech singer whose heart is in Latin American music. She dips into styles from across the Caribbean and South America - Cuban son, Venezuelan joropo, Puerto Rican bomba - plays the cuatro and sings with an elegant longing in her voice." - New York Times

"Marta Töpferová je česká zpěvačka se srdcem v latinskoamerické hudbě. Ponořuje se do karibských a jihoamerických stylů jako je kubanský son, venezuelský joropo a portorikanská bomba, hraje na cuatro a zpívá s elegantním toužením v hlase." - New York Times

Vstupné v předprodeji: 120,- Kč, na místě 140,- Kč. Předprodej vstupenek probíhá od 19. května v T klubu, Hudebninách a v knihkupectvích Lukas a Librex.