Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator

archiv

divadlo Palace Theatre Praha - VEŘEJNÉ OKO

levá šipkapředchozídalšípravá šipka
21. 10.
Středa

19:00

Společenský dům

ilustrační obrázek

Středa 21. října 2009 - 19.00 hodin - Společenský dům

VEŘEJNÉ OKO

divadlo Palace Theatre Praha

Veřejné oko je komorní komedie. Příběh, který na první pohled vypráví o velmi nečekaném a netypickém manželském trojúhelníku, je však při hlubším pohledu především "něžně moudrým příběhem" o lásce, bláznovství a moudrosti, či o moudrém bláznovství z lásky.

Karel Sidley - daňový poradce, protagonista Veřejného oka, se nám představuje jako muž, který "respektuje fakta" a který, jak tvrdí jeho žena Belinda, považuje intelekt "za to nejdůležitější, co člověk má." Je to kultivovaný muž jasného rozumu, jehož život má řád. Jeho velkorysost zachránila Belindu z úplného dna. Poskytl jí veškerý přepych, vzdělání, úctyhodné postavení a materiální zabezpečení. Přesto se mu jednoho sobotního dopoledne život vymkne z rukou a začne se řítit neuvěřitelnou rychlostí a neuvěřitelným směrem. Je to snad tím, že jeho protihráčem je záhadný pan Christoforu, člověk, který se nechá vyhodit z práce jen proto, že je přesvědčen, že skutečná inteligence "není znalost velkého množství fakt, ale čilost ducha"? Proč zrovna v bláznovství tohoto soukromého detektiva nachází úlevu Belinda, smutné ptáče polapené ve strohém světě faktografie, kde se zapomíná, že "láska není odpočitatelná položka"?

Autor: Peter Shaffer. Překlad: Jiří Mucha. Režie: Ondřej Zajíc.

Hrají: Belinda - Ivana Jirešová, Karel Sidley - Lukáš Vaculík, Christoforu - Hynek Čermák.

Vstupné s místenkou: 290,- / 310,- Kč. Předprodej vstupenek probíhá od 1. října v T klubu a knihkupectví Nohavica (býv. Lukas).