Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator

archiv

MOZART NA BERTRAMCE

levá šipkapředchozídalšípravá šipka
4. 12.
Pátek

19:00

ZUŠ

další obrázek
ilustrační obrázekilustrační obrázekilustrační obrázek

Pátek 4. prosince 2009 - 19.00 hodin - ZUŠ

MOZART NA BERTRAMCE

poezie Jaroslava Seiferta s hudbou W. A. Mozarta a jeho současníků

BOŘIVOJ NAVRÁTIL - umělecký přednes
GRAN DUETTO CONCERTANTE

Bořivoj Navrátil - kroměřížský rodák, absolvent JAMU v Brně, po pětiletém působení v divadlech na Ostravsku se stává v r. 1961 členem činohry Národního divadla v Praze. Na počátku působení na této scéně byl scénický melodram Hippodamie (Jaroslav Vrchlický - Zdeněk Fibich). V tomtéž titulu se po 31 letech v roli Myrtila s Národním divadlem rozloučil. Dlouhá léta působil na Pražské konzervatoři jako pedagog, bohatá je jeho filmová a televizní tvorba tvorba (Sestřičky, Pozor vizita!, Knoflíkáři, TV seriál Návštěvníci, Redakce atd.). V současné době hostuje na několika pražských divadelních scénách.

Gran Duetto Concertante představuje spojení dvou osvědčených sólových nástrojů - flétny a kytary - v interpretaci flétnisty Jana Riedlbaucha a kytaristy Miloslava Klause. Umělecká spolupráce těchto dvou excelentních interpretů se rozvíjí o roku 1981. Virtuózní ovládnutí nástrojů, brilantní technika, strhující projev, vysoká hudební profesionalita, to jsou hlavní rysy jejich hry.

Jan Riedlbauch vystudoval pražskou konzervatoř a Akademii múzických umění v Praze. Zásadní vliv na jeho umělecký růst měly konzultace u největších flétnistů své doby - profesorů Milana Munclingra a Gézy Nováka. 7 let působil jako 1. flétnista orchestru Národního divadla a jeho Jazzového orchestru. Od roku 1977 se věnuje pedagogické činnosti jako profesor hry na flétnu na Konzervatoři v Praze. Byl členem mnoha komorních sdružení. V roce 2003 získal za celoživotní umělecký přínos státní francouzskou cenu ("Chevalier dans l´ordre des Palmas Académiques" - Rytíř řádu akademických palem). Procestoval jako sólista a komorní hráč celou Evropu, Kolumbii, Mexiko, Japonsko a USA a rovněž přednášel na tamních Univerzitách. Natočil dlouhou řadu hudebních snímků a CD.

Miloslav Klaus se hře na kytaru věnuje od 8 let. Vystudoval pražskou konzervatoř a AMU v Praze. Vysoká interpretační úroveň hry a virtuózní zvládnutí nástroje mu záhy umožnily dosáhnout vynikajících úspěchů při samotných sólových recitálech a v domácích i zahraničních soutěžích. Je držitelem titulu laureáta vrcholné mezinárodní kytarové soutěže "Concours International de Guitarre" v Paříži. Nahrává v rozhlasových i televizních studiích a vystupuje na mnoha pódiích českých i zahraničních.

Akce je finančně podpořena nadací ČHF. Vstupné v předprodeji 110,- Kč, na místě 130,- Kč. Předprodej vstupenek probíhá od 24. listopadu v T klubu a v knihkupectvích Nohavica a Librex.