Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator

archiv

divadlo Chaos - BAČOVA DCERA

levá šipkapředchozídalšípravá šipka
13. 1.
Středa

19:00

Společenský dům

ilustrační obrázek

Středa 13. ledna 2010 - 19.00 hodin - Společenský dům

BAČOVA DCERA

divadlo Chaos

Kapacita sálu Společenského domu byla vyprodána!!!

Hra Miloše Kulišťáka Bačova dcera nás zavede na valašský venkov konce devatenáctého století. Vypráví osudový příběh dvou mladých lidí, ve kterém se prolíná nejen láska, umocněna rodinným neštěstím, ale i drobné střípky radosti, lásky a dobráckého škádlení obyčejných lidí. Jako neblahý jev zde Miloš Kulišťák připomíná alkoholismus a s ním spojené ožebračování rodin. Byla to těžká doba našich staříčků a prastaříčků. Ale pro nás má stále svoje nepopsatelné kouzlo, které nás často přivádí ke vzpomínkám na jejich osudy. Nejen příběh, ale i krásné dobové kroje a malebné valašské nářečí je pro diváky v dnešní době možná ještě zajímavější než v době jejího vzniku před 100 lety. V roce 2010 vzpomeneme 40 výročí úmrtí Miloše Kulišťáka a soubor Chaos spolu s pracovníky Valašského muzea v Rožnově, na jejichž popud soubor hru nacvičil, chce tímto vzdát poctu člověku, který jako neúnavný organizátor činnosti kulturní, ochotnické, kronikářské a národopisné zanechal pro nás všechny bohatý odkaz.

Ve hře, kromě známých tváří MUDr. Jaromíra Veitha, Heleny Křenkové, Šárky Jurčové, Nikoly Valové, Františka Vičana, Josefa Rýdla a Josefa Volka, uvidíte i některé členy valašského souboru Troják, jako Martinu Holčákovou, Marušku Majerovou, Petra Majera a další nové tváře. Hudbu nahrála cimbálová muzika Troják pod vedením Anny Adamcové.

Režijní zpracování - Bohumila Bitalová, za vydatné podpory paní Bolfové a všech ostatních.

Vstupné s místenkou: 80,- /90,- Kč. Předprodej vstupenek probíhá od 4. ledna v T klubu a knihkupectví Nohavica. Vstupenky je možné si předem rezervovat telefonicky na čísle 571 651 233 nebo na e-mailu: ekonomicke@tka.cz, rezervace se ruší 5 dnů po zahájení předprodeje.