Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator

archiv

UŽ JSME DOMA - Praha

levá šipkapředchozídalšípravá šipka
11. 9.
Sobota

20:30

restaurace Harcovna

ilustrační obrázek

Sobota 11. září 2010 - 20.30 hodin - restaurace Harcovna

UŽ JSME DOMA - Praha

Letos je to už čtvrt století, kdy v Teplicích vznikla kapela Už jsme doma. Skupina se chystá oslavit toto výročí na podzim, ale již v květnu o sobě dala vědět tím nejlepším možným způsobem: vydáním zbrusu nového alba "Jeskyně". Album je příznivě přijato jak kritikou, tak fanoušky. Už jsme doma patří nejen mezi stálice české alternativně-rockové scény, ale jsou také jedním z jejích nejlepších vývozních artiklů. Mají za sebou stovky koncertů v Evropě, na americkém kontinentu, vystupovali např. v Austrálii, Novém Zélandu či v Japonsku. Hudba UJD je již od počátků punkově přímočará, přitom však velmi rafinovaně propracovaná po kompoziční i textové stránce. Živá vystoupení navíc oplývají nespoutanou energií. Pokud jde o stylovou charakteristiku, je velmi obtížné ji zařadit, jak v České republice tak v zahraničí není nic podobného k nalezení. Jisté jsou punkové kořeny a vliv avantgardní hudby v podání hnutí Rock in Oposition, The Residents nebo Magmy. Z kapel alespoň trochu podobých je možné uvést SleepyTime Gorilla Museum, The Ex, NeZdali, Dog Faced Herrmans, Degenarate Art Ensamble aj. Na české scéně patří UJD do rodiny skupin jako jsou Psí vojáci, Dunaj, Dybbuk, Ženy, Krásné nové stroje, Zkopce a nebo Dvouletá fáma.

Současná sestava: Miroslav Wanek - kytara, klávesy, zpěv, Pepa Červinka - basa, zpěv, Adam Tomášek - trubka, zpěv, Tomáš Paleta - bicí, tlesk, brek, Martin Velíšek - štětce.

Vstupné v předprodeji: 90,- Kč, na místě: 110,- Kč. Předprodej probíhá od 24. srpna v T klubu, Hudebninách a knihkupectvích Nohavica a Librex.