Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator

archiv

EVA MELICHAŘÍKOVÁ A PŘÁTELÉ

levá šipkapředchozídalšípravá šipka
30. 9.
Pátek

18:00

Společenský dům

ilustrační obrázek

Pátek 30. září 2011 - 18.00 hodin - Společenský dům

EVA MELICHAŘÍKOVÁ A PŘÁTELÉ

Zase po roce ve svém rodném městě vystoupí sopranistka Eva Melichaříková. I letos s sebou přiveze zajímavé hosty, a to Petru Záhumenskou (Bratislava) - soprán, Roberta Smiščíka (Bratislava) - tenor, Aleše Janigu (Brno) - baryton, Branko Ladiče (Bratislava) - klavírní doprovod. Můžete se těšit na nejznámější české i světové operní a operetní árie a duety.

Eva Melichaříková žije napůl v Rožnově a napůl v Bratislavě. Eva je posluchačkou 5. ročníku HTF Vysoké školy múzických umění v Bratislavě, kde navštěvuje třídu Mgr. art. Dagmar Podkamenské - Bezačinské, ArtD. V tomto roce se zúčastnila pěveckých kurzů Mgr. art. Zlatice Livorové a Petera Dvorského v Piešťanech a Mistrovských pěveckých kurzů v Karlových Varech. Na celostátní soutěži Konzervatoří Slovenské republiky získala 1. místo a ocenění absolutního vítěze. Na mezinárodní soutěži Imricha Godina získala cenu rodiny Suchoňových za nejlepší interpretaci skladby slovenského autora 20. století. V rámci projektů a koncertů vystupovala v řadě měst ČR a Slovenska, ale také v Itálii, Rusku, Slovinsku, Německu, Číně či Japonsku.

Petra Záhumenská debutovala na operní scéně v Státním divadle Košice v úloze Cizí kněžny v Dvořákově Rusalce. Na deskách SND se nedávno představila jako Kněžna Ľutomíra v Suchoňově Svatoplukovi a jako Mařenka v Prodané nevěstě od Bedřicha Smetany.

Robert Smiščík je studentem VŠMU, absolvoval Mezinárodní pěvecký kurz Petra Dvorského v Piešťanech. Koncertně vystupoval na Slovensku, v Německu, Anglii, České republice, Francii či Belgii. Ve Slovenském národním divadle se prezentoval v roli Bojara v opeře Boris Godunov od M. P. Musorgského.

Aleš Janiga kromě studia na VŠMU se věnuje současné hudbě se souborem Ensemble Opera Diversa. V prosinci 2010 zpíval basové sólo v Bachově Vánočním oratoriu a v České vánoční mši J. J. Ryby se Slovenským komorním orchestrem Bohdana Warchala.

Branko Ladič působí od sezóny 2006/2007 jako korepetitor a dirigent ve Slovenském národním divadle. Už během studia spolupracoval jako korepetitor s mnohými sborovými tělesy i s předními operními sólisty. Patří mezi nadějnou generaci slovenských dirigentů.

Koncert připravil T klub - kulturní agentura ve spolupráci s ARCRaV.

Vstupné s místenkou: 120/100 Kč. Předprodej vstupenek probíhá od 13. září v T klubu a knihkupectví Nohavica. Vstupenky je možné si předem rezervovat telefonicky na čísle 571 651 233 nebo na e-mailu: >ekonomicke@tka.cz, rezervace se ruší 5 dnů po zahájení předprodeje.

plakát