Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator

archiv

VÝPRAVA - BEAR LOVE (UK) - obří gongy, zvony, činely a ONDŘEJ SMEYKAL (CZ) - didgeridoo

levá šipkapředchozídalšípravá šipka
20. 9.
Pátek

19:00

Společenský dům

ilustrační obrázek

Pátek 20. září 2013 - 19.00 hodin - Společenský dům

VÝPRAVA
BEAR LOVE (UK) - obří gongy, zvony, činely
ONDŘEJ SMEYKAL (CZ) - didgeridoo

Nejstarší nástroje světa ve společném vystoupení propojí své síly. Zvou vás na společnou cestu do nitra zvuku jako elementárního proudu, který vypráví celému tělu pradávné příběhy o nás.

detaily

Český hráč na didgeridoo Ondřej Smeykal a britský hráč na obří gongy Bear Love připravili pro Českou republiku podzimní zvukovou událost. Jejich setkávání v Londýně vyústilo ve spolupráci na projektu s názvem "Výprava". Tuto spolupráci lze těžko popsat slovem koncert. Přijměte spíše pozvání do elementárního zvukového světa, kde dřevo a kov v podobě nejstarších nástrojů světa nabízí znovuoživení našich dávných zvukových zkušeností. Dvouhodinová performance je událostí nejen pro uši. Frekvence gongu rezonuje celým tělem, spojuje tak hráče s divákem i prostorem, společné setkání se stává zážitkem jednoty.

Bear Love patří mezi světové specialisty zabývající se zvukovými experimenty s největšími gongy světa, dosahujícími velikosti dvou metrů v průměru. Žije a pracuje v Londýně, rádius jeho působení je po celé Evropě. Krom hudby se zabývá i sbíráním primitivního umění Austrálie a je provozovatelem jedné z nejkvalitnějších prodejních sbírek tradičních nástrojů Austrálie mimo kontinent.

Celý koncept je zaměřen na setkání se zvukem jako evidovatelnou, zažívatelnou vibrací, základním projevem neustále životného univerza, tak aby se ozřejmila a oslavila jeho základní přítomnost. Primitivní archaické nástroje vytvářejí potřebný elementární prostor pro znovunapojení, oživení souvislostí. Zkušenost, kterou publikum na takových akustických vystoupeních získává, je nezaměnitelná. Koncept zvukového působení promlouvá k celému tělu, ke všem jeho složkám. Návštěvníci nevnímají frekvenční rozsah jen ušima, ale celým tělem, přičemž zdrojem účinku není elektrifikovaná hudba, ale akustický, unikátní souzvuk bronzových obřích gongů a zvonců a didgeridoo. Tuto zkušenost je v jistém slova smyslu vhodné nazvat "nehudební" - ve smyslu neevokující žánrovitost - koncept projevu umožňuje publiku napojení na platformu prvotních zkušeností se zvukem.

Akci finančně podporuje Oční centrum Vyhlídka, Králova 1283, Valašské Meziříčí, tel. 601 560 144, www.StoppOptik.cz

Úprava sálu nabídne sezení na židlích (v zadní části sálu) a volnou plochu, kde si zájemci mohou sednout na vlastní podložky.

Vstupné v předprodeji: 120 Kč, na místě: 140 Kč. Předprodej vstupenek probíhá od 3. září v T klubu a v IC. Vstupenky je možné si rezervovat telefonicky na čísle 571 651 233 nebo na e-mailu: ekonomicke@tka.cz.