Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator

archiv

ZIMNÍ MEZIPLOTKI

levá šipkapředchozídalšípravá šipka
14. 12.
Sobota

19:30

Společenský dům

ilustrační obrázek

Sobota 14. prosince 2013 - 19.30 hodin - Společenský dům

ZIMNÍ MEZIPLOTKI

  • BEZ PŘÍSAD - Rožnov p. R
  • Z HORNÍ, DOLNÍ A DÁL NA JIH - Dolní Bečva
  • LIVE MUSIC SUPERHEROES - Olomouc

Další veleúspěšné pokračování festivalu, založeného Beatou Bocek momentálně se nacházející na Novém Zélandě.

detaily

Bez přísad - jsme dva, jmenujeme se Bára a Zdeňa a říkáme si Bez Přísad. Název jsme vybrali, protože popisuje jak nás samotné, tak i naši muziku - oba se snažíme žít v souladu s přírodou a naše hudba obsahuje jen zpěv, akustické kytary a flétny. Naše písně jsou o svobodě, vzpomínkách, nadějích, radosti i smutku, ale vždy nám jde hlavně o vzájemné porozumění a dobrou náladu. A máme radost ze sdílení hudby s ostatními lidmi, ať už hrajeme na louce pro pár přátel, v kavárně, nebo na pódiích.

Zahrají ve složení: Bára Petříčková a Zdeněk Biolek

Z Horní, Dolní a dál na jih - hudební skupina, která sídlí na Dolní Bečvě, tvoří svým způsobem současný hudební folklor. Nejedná se tedy o tradiční folklorní seskupení muzikantů, jak by se na první pohled zdálo. Předmětem jejího zájmu nejsou již existující lidové písně, ale "lidové" písně nové - vlastní. Zrcadlí se v nich radosti i trampoty života tak, jak je vnímají a prožívají sami členové kapely. Hudebně jsou písně upravovány prostředky, které mají díky aktuálním hudebním vlivům autoři k dispozici. Texty písní jsou psány valašsky, přesněji tím, co z nářečí v údolí Rožnovské Bečvy zbylo - se současným bečvanským přízvukem a občasným užitím některých pozapomenutých slov.

Zahrají ve složení: Zdeněk "Antoš" Poruba - autor textů, baskytara, Adam Růčka - zpěvák, perkuse, Jarda Dohnal - elektrické kytary, Honza Malina - klávesy, Michal Baran - bicí. Více na www.zhornidolni.cz

Live Music Superheroes - uskupení muzikantů, koketujících s hudebními žánry, jako jsou gypsy jazz, swing, balkán, folklor či kletzmer, atakující publikum nevybíravou energickou smrští. To jsou superhrdinové, kteří vás zachrání v případě nouze o živou hudbu. Zahrají ve složení: Martin Galia - zpěv, kytara, Laco Jamnický - akordeon, zpěv, Matěj Petříček - housle a Mira Švec - djembe.

Akci pořádá sdružení NA KONÁRI ve spolupráci s TKA.

Vstupné v předprodeji: 80 Kč, na místě: 99 Kč. Předprodej vstupenek probíhá od 26. listopadu v T klubu, v IC a v Hudebninách.