Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator

archiv

KONCERT HELIGONEK

levá šipkapředchozídalšípravá šipka
22. 6.
Neděle

15:00

Společenský dům

další obrázek
ilustrační obrázekilustrační obrázek

Neděle 22. června - 15.00 hodin - Společenský dům

KONCERT HELIGONEK

  • HORNOKYSUCKÝ HELIGONKÁRI (Turzovka)
  • PODHOSTÝNSKÁ HELIGONKA (Hlinsko pod Hostýnem)
  • TRIO SENIORES (Havířov)

detaily

HORNOKYSUCKÝ HELIGONKÁRI

Kdo by nepoznal krásu Kysúc, vždyť jejich krása je opěvovaná už od nepaměti v písničkách i říkankách našich otců, dědů a pradědů. Písničky hovoří o radostech, lásce, ale i o starostech běžného života. Abychom nezapomněli, jak znějí tyto krásné heligonkářské písně, rozhodli jsme se i my přispět k odkazu předků a hrát písničky pro potěšení, o které se s vámi rádi podělíme. Vždyť tam, kde je písnička, tam je většinou smích a zábava. A o tu nám jde v první řadě.

PODHOSTÝNSKÁ HELIGONKA

Tato kapela začala hrát před šesti lety. V jejím repertoáru jsou jak lidové písně slovácké, tak i valašské a české písničky. Všichni muzikanti hrají lidem i sobě pro radost ve složení bubeník Ivan Nečanský a harmonikáři Jaroslav Kocfelda, Josef Navrátil, Josef Řimák a Oldřich Šimík, který je i kapelníkem.

TRIO SENIORES

Naše heligonky nás doprovází od mládí až do dnešních dnů. Společně hrajeme šestý rok a lidovou hudbou a písničkami obohacujeme různá společenská setkání. Hrajeme v klubech a Domovech seniorů, na oslavách narozenin a také na Setkáních heligonkářů. V roce 2009 a 2010 jsme se umístili v Soutěži heligonkářů v Ostravici na 2. místě a v roce 2011 jsme obsadili 1. místo.

Akci finančně podporuje Oční centrum Vyhlídka, Králova 1283, Valašské Meziříčí, tel. 601 560 144, www.StoppOptik.cz

Vstupné bez místenky v předprodeji: 50 Kč, na místě 70 Kč. Předprodej probíhá od 3. června v T klubu a v IC. Vstupenky je možné si předem rezervovat telefonicky na čísle 571 651 233 nebo na e-mailu: ekonomicke@tka.cz.