Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator

archiv

LAM TRIO - Frenštát pod Radhoštěm

levá šipkapředchozídalšípravá šipka
29. 6.
Neděle

15:00

hudební altán

ilustrační obrázek

Neděle 29. června 2014 - 15.00 hodin - hudební altán v parku

LAM TRIO - Frenštát pod Radhoštěm

Koncert jazzového tria ve složení Ladislav Kokesch - housle/kornet, Aleš Nitra - kytara a Milan Holub - kontrabas, které vám zahraje vlastní originální úpravy jazzových standardů a evergreenů 20.- 60. let 20. století.

detaily

Ladislav Kokesch pochází z muzikantské rodiny a k hudbě byl veden otcem - houslistou. Věnuje se hře na housle a kornet, případně si rád sedne i ke klavíru. Studoval obor housle na ZUŠ ve Frenštátě pod Radhoštěm, odkud také pochází. Dále studoval hru na trumpetu po dobu jednoho roku  na Konzervatoři Leoše Janáčka v Ostravě.  Věnuje se mnoha hudebním žánrům - od lidové hudby přes jazz až k soudobé populární hudbě - s početnými uskupeními, jejichž počet neustále roste. Jeho největší láskou je ovšem jazz 1917-1931, který se i jako samouk snaží sám reprodukovat v zákonitostech dobové interpretace, např. v dnes již legendárním Originálním Pražském Synkopickém Orchestru, s nímž pravidelně vystupuje, nebo ve vlastních hudebních uskupeních. K tomuto samostudiu patří i neustále se rozšiřující seznam autentických nahrávek a dobových materiálů. Je jejich velkým sběratelem.

Aleš Nitra je hudební hledač samouk, který jako kytarista prošel různými amatérskými seskupeními rozličných hudebních žánrů – od rockové hudby v raném mládí, přes folk, blues, funky atd. Hrával v jazzově a funky laděném Občas Quartetu a několik let spolupracoval v duu a různých uskupeních s frýdecko-místeckým jazzovým kontrabasistou Zdeňkem Holkou. Je dlouholetým členem tria almára, které se věnuje vlastní tvorbě s meditačními a etno prvky.

Milan Holub je hudebníkem, který vyrostl zejména na folklorní scéně Frenštátu a blízkého okolí. K hudbě byl veden svými rodiči a mnoho zkušeností nasbíral i v rodinné hudební skupině Albatros. Ke hře na housle, které se učil na ZUŠ ve Frenštátě později připojil bicí nástroje a jako samouk posléze i baskytaru a následně kontrabas, jemuž se poslední dobou věnuje nejvíce. Je zakladatelem a aktivním členem Cimbálového Orchestru Milana Holuba a působí v mnoha uskupeních různých žánrů.

Bez vstupného. V případě nepříznivého počasí akce proběhne v sále Společenského domu.