Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator

archiv

HUŤAŘKA

levá šipkapředchozídalšípravá šipka
27. 7.
Neděle

15:00

hudební altán

další obrázek
ilustrační obrázekilustrační obrázek

Neděle 27. července 2014 - 15.00 hodin - hudební altán

HUŤAŘKA

Dechová kapela Huťařka vznikla dle dobových dokumentů v roce 1977, tj. před 44 lety, z hudebních nadšenců a amatérských hudebníků - členů tehdejšího Velkého dechového orchestru Válcoven plechu Frýdek-Místek. Název Huťařka vznikl podle dřívějšího názvu válcoven "Karlova Huť".

Prvním zakládajícím členem, stojícím u zrodu této kapely, byl bezesporu František Řeha, coby zpěvák a hráč 1. trumpety v jedné osobě. V době vedení kapely Josefem Olejárem a Václavem Otčenáškem se Huťařka, jako reprezentant města Frýdku-Místku, účastnila řady domácích a zahraničních zájezdů na festivaly, např.: Zlatá křídlovka v Bystřici nad Olší, kde nejednou obsadila stupně vítězů. Kapela se pravidelně zúčastňovala také festivalu malých dechových hudeb ve slovenské Turzovce, kde se pomalu dostávala do povědomí svých konkurentů. Ze zahraničních zájezdů stojí za zmínku hlavně přehlídky a festivaly dechových hudeb v Chorvatsku, Německu, Maďarsku a také Polsku. O tom, že členové Huťařky jsou opravdoví muzikanti, svědčí rovněž to, že se pustili do různých hudebních experimentů s jinými styly, než jsou polka, valčík nebo tango, čímž se snaží oslovit také mladší generace.

Po roce 1995 se obsazení kapely omladilo a mírně změnilo. Nadále však reprezentuje své město na nejrůznějších hudebních akcích.

Bez vstupného. V případě nepříznivého počasí akce proběhne v sále Společenského domu.