Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator

archiv

VÝPRAVA 2014

levá šipkapředchozídalšípravá šipka
17. 9.
Středa

19:00

Společenský dům

další obrázek
ilustrační obrázekilustrační obrázekilustrační obrázekilustrační obrázek

Středa 17. září 2014 - 19.00 hodin - Společenský dům

VÝPRAVA 2014

  • ONDŘEJ SMEYKAL - didgeridoo - Česká republika
  • BEAR LOVE - obří gongy, zvony, činely - Velká Británie
  • ANDREW BEGAY - flétna - severoamerický kmen Navaho

detaily

Můžete se s námi vydat na výpravu! Britský hráč na gongy Bear Love a Ondřej Smeykal, český hráč na didgeridoo, pořádají další ročník hudebního putování českou zemí. A zavítají také do Rožnova. Letošní třetí ročník bude mít nového hudebníka.

Andrew Begay pochází ze severoamerického kmene Navaho a byl vychován tradičním způsobem. Je vypravěčem své tradice, výrobcem a hráčem na flétny. V rámci letošní Výpravy jej budete moci poznat jako hudebníka, zaposlouchat se do příběhů tradičně předávaných z generace na generaci.

Koncepce Výpravy 2014 spojuje instrumentální prvky archaických kultur, zve do nitra zvuku, který vypráví celému tělu pradávné příběhy o nás. Výpravu lze těžko popsat slovem koncert. Zve nás do elementárního zvukového proudu. Dřevo, kov či přírodniny v podobě nejstarších nástrojů světa nám zvukem nabízí znovuoživení našich dávných zkušeností. Dvouhodinová performance je událostí nejen pro uši. Frekvence nástrojů rezonují, spojují tak hráče s posluchačem i prostorem, společné setkání se stává zážitkem jednoty.

Bear Love se specializuje na zvukové experimenty s obřími gongy, dosahujícími velikosti dvou metrů v průměru. Žije a pracuje v Londýně, rádius jeho působení je po celé Evropě. Krom hudby se zabývá i sbíráním primitivního umění Austrálie, je provozovatelem prodejní sbírky tradičních nástrojů Austrálie.

Ondřej Smeykal, žijící v Praze, více než 20 let rozvíjí hru na australský domorodý nástroj didgeridoo. Původním zaměřením výtvarník však hlavně koncertuje, přednáší a vyučuje. Patří mezi světové inovátory a průkopníky hry na jeden z nejstarších hudebních nástrojů.

Kapacita míst je omezena. Úprava sálu nabídne sezení na židlích (kolem zdí) a volnou plochu na pódiu, kde si zájemci mohou sednout na vlastní podložky.

Akci finančně podporuje Oční centrum Vyhlídka, Králova 1283, Valašské Meziříčí, tel. 601 560 144, www.StoppOptik.cz

Vstupné v předprodeji: 130 Kč, na místě: 160 Kč. Předprodej vstupenek probíhá od 12. srpna v T klubu a v IC.