Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator

archiv

RETRO(SPEKTIVA) a KRESBY A NÁVRHY STUDENTŮ PŘIJATÝCH NA ŠKOLY ARCHITEKTURY A DESIGNU

levá šipkapředchozídalšípravá šipka
2. 10.2. 1.

00:00

Galerie Na Radnici

ilustrační obrázek

Čtvrtek 2. října 2014 až 2. ledna 2015

RETRO(SPEKTIVA) a KRESBY A NÁVRHY STUDENTŮ PŘIJATÝCH NA ŠKOLY ARCHITEKTURY A DESIGNU

GALERIE NA RADNICI

T klub - kulturní agentura ve spolupráci s městem Rožnov p. R., fotografem Josefem Koňaříkem a architektem Ondřejem Hozákem si Vás dovolují pozvat na výstavu

detaily

Retro(spektiva) je název výstavy fotografa Josefa Koňaříka (1965), který fotografuje téměř výhradně na černobílý film, své fotografie tvoří v malých sériích (do pěti kusů)... Celý proces od vyvolání filmu až po zvětšeninu dělá autor zásadně sám, neboť vyznává "autorský přístup" v tvorbě. "K fotografování jsem se dostal náhodou. Jednou mi byl dán k Vánocům aparát Smena jako "osudový dar", je to již 40 let, a pomalu se z toho stávala záliba na celý život. Po studiu fotografie na ostravské konzervatoři (80. léta minulého století) se snažím fotografovat svět vlastních myšlenek, dávat do snímku něco "víc", než je na první pohled patrné," řekl fotograf Josef Koňařík.

Výstava Kresby a návrhy studentů přijatých na školy architektury a designu vznikla ve spolupráci s Výukovým festivalem Architektury a Designu a Výtvarnou dílnou, kterou v Rožnově pod Radhoštěm vede architekt Ondřej Hozák. Výstava přiblíží disciplíny, jež musí zvládnout zájemci o studium architektury, designu a výtvarných oborů na vysoké škole. Jedná se především o studijní kresbu, ale také volnou i geometrickou abstrakci a první autorské návrhy, které studenti prezentují u zkoušek v rámci výtvarného portfolia.

"V rámci pravidelné výuky, jež probíhá v Rožnově pod Radhoštěm, byli v letošním školním roce přijati čtyři žáci na Fakultu architektury ČVUT do Prahy a Fakultu architektury VUT do Brna. Také jejich práce budou na výstavě k vidění. Další studenti se chystají na školu v následujících letech. Výtvarná dílna se letos v září otevře veřejnosti už počtvrté a bude opět určena dětem, studentům, ale i dospělým zájemcům o kresbu, malbu a dějiny umění," sdělil Ondřej Hozák, vedoucí výtvarné dílny.

Více informací na www.festad.cz

Výstava začíná ve čtvrtek 2. října a potrvá do 2. ledna 2015. Je otevřena pondělí, středa od 8 hodin do 17 hodin, úterý, čtvrtek od 8 hodin do 13 hodin, pátek od 8 hodin do 11 hodin.