Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator

archiv

RUDY HORVAT GROUP

levá šipkapředchozídalšípravá šipka
1. 10.
Středa

19:00

Společenský dům

další obrázek
ilustrační obrázekilustrační obrázekilustrační obrázek

Středa 1. října 2014 - 19.00 hodin - Společenský dům

RUDY HORVAT GROUP

Koncert uvádíme v rámci festivalu Jazzmenu 2014, v rámci prvního ročníku festivalu dobré hudby ve spolupráci se Zbyňkem Ternerem.

detaily

Koncert vynikajícího jazzového kytaristy, jehož kompozice a sóla se opírají o rockový základ doprovodné kapely. Rudy Horvat, jeden z nejlepších českých kytaristů, se svou kapelou Rudy Horvat Group (RHG) vydal v prosinci 2013 nové CD nazvané "C4". Album vyšlo u pražského vydavatelství ARTA Records - 2HP Production a obsahuje deset Rudyho autorských skladeb žánrově se pohybujících mezi jazz/rock/fusion. Na albu se podíleli kromě členů RHG i zajímaví hosté. Na saxofon - ostravská legenda Rudolf Březina, kapelník Flaminga Marie Rottrové, který spolupracoval mimo jiné i s Rayem Charlesem. Neméně zajímavým hostem je Radek Pastrňák, jehož snad ani netřeba představovat. Dále pak slovenský bubeník Marcel Buntaj (Peter Lipa, Richard Müller), Roman Vícha (Toxique, Yvonne Sanchez, Ewa Farna). Pianista Boris Urbánek, s nímž Rudy a potažmo i zbytek RHG hrají v kapele Boris Band Combination, je rovněž hostem. Z ostravské scény jsou mezi hosty - na klávesy Pavel Sotoniak (Filip M., Marow) a perkuse Dalibor Mráz. Třinecký klávesista Jiří Zabystrzan výčet hostů uzavírá.

Rudy Horvat - ostravský kytarista a skladatel, který léta doprovázel Marii Rottrovou, je znám jako spoluhráč Vlasty Redla, Borise Urbánka, Michala Žáčka, Markéty Konvičkové, jako člen Ostravského rozhlasového orchestru (ORO) nebo ze spousty svých jazzových či rockových autorských projektů: Facing West Trio, Missing Base, PEER, Neo Chess Sunny R'n'R Band a dalších. Od roku 2011 hraje s kapelou Rudy Horvat Group, která vystupuje ve složení:

Jenny Krompolc - baskytara (Buty, Boris Urbánek, Richard Müller, Peter Lipa, ORO, Heidi Janků a další),

Jenny Krompolc jr. - bicí (Boris Urbánek, Evolution Dejavu, Neo Chess Sunny R'n'R Band, Jazzyk),

Jan Tengler - tenorsaxofon, EWI (Kofe-In, Boris Urbánek).

Vstupné v předprodeji: 130 Kč, na místě: 160 Kč. Předprodej vstupenek probíhá od 2. září v T klubu a v IC.