Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator

archiv

KAŽDÝ PO SVÉM

levá šipkapředchozídalšípravá šipka
2. 4.26. 6.

17:00

Galerie Na Radnici

další obrázek
ilustrační obrázekilustrační obrázek

Čtvrtek 2. dubna 2015 od 17.00 hodin - Galerie Na Radnici

KAŽDÝ PO SVÉM

GALERIE NA RADNICI

T klub – kulturní agentura ve spolupráci s městem Rožnov p. R. a rožnovským Fotoklubem R9 si vás dovolují pozvat na výstavu

Fotoklub R9 byl založen na počátku roku 2003. Společně, ale každý po svém, tvoříme na film, či filmový čip, zaznamenáváme dění kolem sebe, i své představy, příběhy, či fantazie.

Tvoříme společně – individuálně. Někteří se schovají do krytu a číhají na divokou zvěř (třeba na medvěda, ale i ledňáčka), jiní tvoří s modelkami v ateliéru a druzí se zase vydají 100 kilometrů na opuštěný hřbitov, nebo podniknou výpravu na Island. A najdou se mezi námi takoví, kteří své nejlepší fotografie vytvoří z rozlitého šálku kávy na stolku v obývacím pokoji.

detaily

Ale čas od času nás spojuje společné téma zakončené pořádnou výstavou, jako například:

  • Pomalu se učím kroky k mému tanci – projekt o činnosti o. s. Iskérka (vystavený v Rožnově p. R., Holandsku a v Senátu ČR v Praze v roce 2012)
  • Pocta Valašsku (podzim 2013, Muzeum Velké Karlovice)
  • Rožnovské slavnosti 2011, 2013 – dokumentární a výtvarná fotografie z nejvýznamnější akce Valašského muzea v přírodě
  • řada dalších akcí

Nyní máte možnost zhlédnout volnou tvorbu jednotlivých členů Fotoklubu R9, neomezených tématem, časem, ani technickou stránkou. Prostě – každý po svém.

Vězte, že pokud je pro vás některá fotografie moc velká, malá, neostrá, šišatá, barevná, či černobílá – jedná se o záměr.

Mezi základní cíle fotoklubu patří motivovat sebe a okolí v amatérské fotografické tvorbě, předávat si vzájemně zkušenosti z oboru výtvarné a dokumentární fotografie (analogově i digitálně), rozvíjet fotoamatérskou činnost v regionu Rožnovska formou osvěty, besed, přednášek a výstav.

Kdo jsou autoři a členové Fotoklubu R9?

Jaroslav Polášek, Radomír Jirsák, Michal Kudlák, Irena Rauchmanová, Pavel Bílek, Marek Tihelka, Martina Jirsáková, Jana Konířová, Ivo Mischinger, Veronika Mičolová a Petr Stolář.

V současnosti má tedy Fotoklub R9 11 členů a také řadu sympatizantů. Všechny naše akce, výstavy a jiné poklesky jsou zaznamenány na webu www.r9.cz, na který vás tímto zveme.

Závěrem je třeba říci, že Fotoklub R9 je otevřené sdružení a můžete se k nám kdykoliv přidat. Scházíme se 2x měsíčně vždy ve středu v Brasserii Avion v Rožnově

Vernisáž se uskuteční ve čtvrtek 2. dubna od 17.00 hodin v Galerii Na Radnici v budově MěÚ na Masarykově náměstí. Výstava potrvá do 26. června.

Je otevřena pondělí, středa od 8 hodin do 17 hodin, úterý, čtvrtek od 8 hodin do 13 hodin, pátek od 8 hodin do 11 hodin.