Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator

archiv

VÁCLAV FAJFR a ACUSTRIO

levá šipkapředchozídalšípravá šipka
23. 8.
Neděle

15:00

hudební altán

další obrázek
ilustrační obrázekilustrační obrázekilustrační obrázekilustrační obrázek

Neděle 23. srpna 2015 - 15.00 hodin - hudební altán

VÁCLAV FAJFR a ACUSTRIO

Koncert ostravského písničkáře.

Václav se narodil v Ostravě a je Ostravák tělem i duší. Ve hře na kytaru je samoukem, k heligonce ho přivedl jeho dědeček. Geny asi zapracovaly, ale hlavně osudové setkání s Jarkem Nohavicou způsobilo, že si Václav koupil svou první heligonku a začal se na ni sám učit... Od Jarka Nohavici toho hodně pochytil, proto není divu, že tento písničkář se stal pro Václava osudovým. Časem úspěšně započala spolupráce s Pepou Streichlem. Proběhla společná vystoupení a Pepa mu také věnoval ke zhudebnění několik svých textů a hlavně mu předal spoustu muzikantských i lidských zkušeností. Bohužel, předčasný odchod tohoto skvělého bluesmana jejich spolupráci ukončil.

detaily

V současné době Václav vystupuje s vlastní kapelou ACUSTRIO VÁCLAVA FAJFRA. Je to akustické hudební těleso, kdy kytara a violoncello jsou doprovodné nástroje ke spíše zádumčivým písním, či k tématům k zamyšlení, kdežto hřmotná heligonka s cajonem evokují k rozvernějšímu pojetí písní.

Ostravský písničkář k sobě přizval tři skvělé muzikanty, absolventy JAMU, zároveň i hudební pedagogy a od června 2014 začali oficiálně veřejně vystupovat.

Prezentují se vlastní autorskou tvorbou, nebo zhudebněnými texty např. Pepy Streichla či básněmi Františka Hrubína. Jejich repertoár je v úpravě pro kontrabas, flétny a violoncello převážně ve stylu acustic-folk a přibližný žánr.

V současné době natáčejí debutové, autorské CD ve spolupráci s hudebním nahrávacím studiem Gymnázia Olgy Havlové v Ostravě-Porubě. Také připravují Velký benefiční koncert na Den hospiců, který bude v říjnu letošního roku v KD Akord v Ostravě-Zábřehu.

Hrají ve složení: Václav Fajfr - akustická kytara, heligonka, zpěv; Kateřina Klímová - violoncello, zpěv; Kateřina Bílá - kontrabas, zpěv; Petr Žoch - perkuse, cajon, klarinet, saxofon, flétny, zpěv.

Bez vstupného. V případě nepříznivého počasí akce proběhne v sále Společenského domu.

Koncert se uskuteční v rámci projektu Hudební altán 2015.