Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator

archiv

MOJE MĚSTO SNŮ

levá šipkapředchozídalšípravá šipka
15. 2.24. 6.

17:00

další obrázek
ilustrační obrázekilustrační obrázekilustrační obrázekilustrační obrázekilustrační obrázek

Pondělí 15. února až pátek 25. března 2016 - 17:00 - Galerie Na Letné
Čtvrtek 7. dubna až pátek 24. června 2016 - Galerie Na Radnici

T klub - kulturní agentura ve spolupráci s městem Rožnov p. R. a FCC Česká republika si vás dovolují pozvat na výstavu

MOJE MĚSTO SNŮ

Výstava výtvarných a literárních prací dětí z rožnovských základních škol na téma Moje město snů.

Vernisáž se uskuteční v pondělí 15. února 2016 v 17 hodin v Galerii Na Letné v budově MěÚ vedle polikliniky. Výstava potrvá do 25. března a od 7. dubna bude k vidění v Galerii Na Radnici v budově MěÚ na Masarykově náměstí do 24. června 2016. Je otevřena pondělí, středa 8 – 17 h, úterý, čtvrtek a pátek 8 – 14 h.

detaily

Díla vznikla v rámci projektu ekologické výchovy Město snů Rožnov pod Radhoštěm 2015/2016, který je realizován v letošním školním roce na základních školách v Rožnově pod Radhoštěm. Práce dětí je zaměřena na problematiku odpadů a ozdravování životního prostředí ve městě. Náplní projektu je nejen výtvarná a literární soutěž Moje město snů, která rozšiřuje tematiku na celkový vztah k životnímu prostředí a k místu, kde děti žijí, ale také praktická soutěž Škola a odpady – děti zde plní samostatně úkoly vedoucí k zamyšlení nad stávajícím stavem odpadového hospodaření ve škole, v domácnosti, ve městě.

Smyslem ekologické výchovy a vzdělávání je učit děti, že je nezbytné, aby každý člověk převzal zodpovědnost za svůj život, za své chování a za svůj vztah k prostředí, ve kterém žije. Zodpovědným přístupem k sobě a ke svému okolí, uvědomělou péčí o jednotlivé složky životního prostředí, které nám dávají vše potřebné pro život, může každý z nás přispět k utváření lepšího světa.

Partnery projektu jsou FCC Česká republika, s. r. o, město Rožnov pod Radhoštěm, Městská knihovna Rožnov pod Radhoštěm a základní školy v Rožnově pod Radhoštěm – ZŠ Koryčanské Paseky, ZŠ Pod Skalkou, ZŠ praktická, ZŠ Sedmikráska, o. p. s., ZŠ Videčská a ZŠ Záhumení.