Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator

archiv

MDŽ (Beata Bocek, Lucie Redlová a Jitka Šuranská)

levá šipkapředchozídalšípravá šipka
4. 3.
Pátek

20:00

T klub

další obrázek
ilustrační obrázekilustrační obrázekilustrační obrázekilustrační obrázekilustrační obrázekilustrační obrázekilustrační obrázek

Pátek 4. března 2016 - 20:00 - T klub

MDŽ (BEATA BOCEK, LUCIE REDLOVÁ A JITKA ŠURANSKÁ)

Muzikantky, Dámy, Ženy. Tři vynikající zpěvačky, ale pozor není to kapela, jak by se na první pohled mohlo zdát. MDŽ je vzájemné doprovázení, jamování, improvizace, střídání nástrojů (a že jich ovládají dost) a dámy si to na koncertech, trvající bezmála dvě hodiny, patřičně užívají.

Vstupné v předprodeji: 100 Kč, na místě: 120 Kč. Předprodej vstupenek probíhá od 2. února v T klubu a v TIC.

detaily

Beata Bocek je všestranná muzikantka zpívající polsky, česky i francouzsky. Na konci roku 2012 jí vyšlo u Indies Scope čtvrté album s názvem „Ja tutaj mieszkam“, které bylo nominováno na cenu Anděl v kategorii world music.

Je ovlivněna životními příběhy, Slezskem i Valašskem, objevováním svých hodnot, cest, pocitů - mezi nebem i zemí. Je v ní pracovitá solitérka, která se léty dopracovala k svébytnému tvaru písně.

Nové album „O tobje“, které Beata natočila začátkem roku 2015, si pomocí crowdfundigové kampaně sama vydala na CD  (někteří šťastlivci ho našli pod vánočním stromečkem) a tak bude důvod k takovému lokálnímu křtu.

www.beatabocek.com

Lucie Redlová začínala ve folklorbeatové kapele Docuku, později se profilovala jako písničkářka s kytarou a mandolínou . Pak si koupila elektrickou kytaru, založila kapelu Garde a přitvrdila ve zvuku, v současnosti vystupuje hlavně sólově. Mezi poslední její záseky patří výhra v soutěži o hraní u ohně na festivalu Sziget a spontánní duo s Glenem Hansardem na Folkových prázdninách.

www.redlova.cz

Jitka Šuranská, klasicky vzdělaná houslistka (členka Filharmonie B. Martinů ve Zlíně), se proslavila zejména spoluprací s Jirkou Plockem. Za CD Písňobraní dostali v roce 2005 cenu Anděl v kategorii world music. V roce 2012 se pouze s loopstationem a houslemi pustila na sólovou dráhu a aranžuje starobylé texty a nápěvy. O rok později natočila ve zlínském studiu „V“ pod producentským dohledem Stana Palúcha své první sólové album „Nězachoď slunečko“, za které rovněž obdržela Anděla v kategorii world music.

jitkasuranska.cz