Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator

archiv

MOSSKIN (CZ/USA/S), MAMA YEVA (NZ/CZ)

levá šipkapředchozídalšípravá šipka
8. 4.
Pátek

20:00

T klub

další obrázek
ilustrační obrázekilustrační obrázekilustrační obrázekilustrační obrázekilustrační obrázek

Pátek 8. dubna 2016 - 20:00 - T klub

MOSSKIN (CZ/USA/S), MAMA YEVA (NZ/CZ)

Tento pátek zahraje Mosskin závěrečný koncert před mateřskou dovolenou Evy Kudrnové. Pak jistě popluje dále, ale do neznamého moře. Jako host zazpívá Beata Bocek (bude hostovat i s Mama Yeva).

Mosskin(US-CZ-SWE) představuje jemnou melodickou vlnu s indie-folkovým nádechem. Jsou známí pro žánrovou proměnlivost možná proto, že tato kapela má tři skladatele: Chris Coleman s americkými alt-folkovými kořeny, Eva Kudrnová s vlivem moravského folkloru a Christoffer Strandh s nádechem švedského indie-pop-jazzu. Současné kořeny mají v Rožnově pod Radhoštěm. S loňským vydáním desky "Time Left Behind" měla kapela rozhovor na Radiu Vltava a Proglas nebo recenzi v časopis Unijazz. Novou rytmickou hloubku v jejich tvorbě přinesl nový člen kapely, perkusionista Zdeněk Syner. http://bandzone.cz/mosskin

Jono Bono Heyes – novozélandský hudebník a jeho doprovodné hudební seskupení Mama Yeva jsou skutečnou perličkou pro milovníky World music. Jeho debutové album Le Fisherboy je jedinečnou směsí syrových rytmů flamenca či západní Afriky, hluboce zakořeněných v arabském Maghrebu, interpretovaných s hravou lehkostí jihoamerických písní.

Vstupné v předprodeji 100 Kč, na místě 120 Kč. Předprodej  probíhá od 23. 2. 2016 v T klubu a v TIC.

detaily|video

Během svého úspěšného evropského turné v roce 2015 byl Jono se svým debutovým albem 'Le fisherboy', vydaným studiem Monkey Records Berlin, pozván k rozhovoru do evropských rádií včetně BBC , RTV Spain a Český rozhlas Vltava. Jonovy texty odráží globální témata, kterým naléhavě čelí kultury celého světa, se silným lidským poselstvím.

Projekt Jona Bona Heyes, Mama Yeva, je autentický mix world music s jazzovými a folkovými vlivy.

Hudební skupina Jona Bona Heyes, Mama Yeva, v současné době koncertuje v sestavě těchto hudebníků:

Jono Bono - kytara, zpěv
Pavel Nowak - perkuse, zpěv
Ivo Halkoci - housle