Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator

archiv

MONIKINO KINO (CZ), MAYEN (CZ)

levá šipkapředchozídalšípravá šipka
20. 5.
Pátek

20:00

T klub

další obrázek
ilustrační obrázekilustrační obrázek

Pátek 20. května 2016 - 20:00 - T klub

MONIKINO KINO (CZ), LUKE MAYEN (CZ)

Monikino Kino jsou Monika Midriaková a Petr Marek.
Monika Midriaková – filmařka, hudebnice, herečka
Petr Marek – člen kapely MIDI LIDI, filmař, herec
Znají se šest let, písně spolu tvoří dva roky. Monika skládá většinu hudby, Petr píše texty v Moničině slovenštině. Monika hraje na klávesy, programuje a zpívá. Petr totéž a ještě hraje na kytaru. Jejich hudba je inteligentní písničkářský pop s nezaměnitelným (pro někoho neskousnutelným) Markovým vizuálním projevem. 1. září 2014 vyšlo debutové album Prázdniny u Slnko Records. Píseň Bežky zazněla ve filmu "Padesátka".
Český písničkář Luke Mayen působí jako kluk, nad kterým by se kámen ustrnul. Je z něj ale cítit, že moc dobře ví, co dělá a proč. Možná to je i tím, že k projektu Mayen a jeho EP Wonder Years vedla dlouhá cesta. Stočila se od hip hopu k folku a od účinkování v kapele Deaths až k sólové tvorbě. Patří k těm českým interpretům, u kterých si po poslechu s úžasem řeknete: Wow a tenhle týpek je od nás?
V rozhovoru pro Český rozhlas řekl: „Já jsem hudbu miloval odmalička. Někdy ve dvanácti mě dostal hip hop, rapoval jsem do dvaceti. Pak jsem šel na vejšku, nějak už mě to nebavilo a spíš mi vadilo, že místo toho nedělám hudbu. Beaty mi začal skládat kamarád a já si chtěl něco dělat sám. Tak jsem se začal učit na kytaru.“
Jeho skladby se vyznačují snovou atmosférou, ale přitom si zachovává popové melodie a nevtíravé beaty. V současné době Lukáš vystupuje převážně s kapelou, v Rožnově jej uvítáme v sólovém setu.

weby: MONIKINO KINO | MAYEN


Vstupné v předprodeji: 120 Kč, na místě: 140 Kč.  Předprodej probíhá od 18. dubna do 19. května v T klubu a v TIC.

video | audio