Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator

archiv

OD ŠANSONU K LIDOVCE

levá šipkapředchozídalšípravá šipka
5. 8.
Pátek

19:00

Masarykovo náměstí

bez vstupného

další obrázek
ilustrační obrázekilustrační obrázekilustrační obrázekilustrační obrázekilustrační obrázekilustrační obrázekilustrační obrázek

Pátek 5. srpna 2016 - 19:00 - Masarykovo náměstí

OD ŠANSONU K LIDOVCE

Společný koncert Marty Santovjákové Gerlíkové a Františka Segrada, tvůrců filmu DĚDA.

Na koncertě zazní v podání Františka Segrada šansony Michala Horáčka, lidové písně v podání Marty Santovjákové Gerlíkové za doprovodu cimbálu a také společné duety. Zazní i píseň Optaj sa dědy z filmu Děda.

Bez vstupného. Koncerty v rámci projektu Letní náměstí 2016 proběhnou za každého počasí, v případě kalamity v sále Společenského domu.

detaily

Františka Segrada myslím není třeba představovat. Ví se, že miluje umění, a to ve smyslu herectví, hudby, malířství i sochařství a že v každém tomto oboru se mu to skvěle daří.

Marta Santovjáková Gerlíková může být pro některé neznámou, a tak bych ráda prozradila, že ona je autorkou scénáře a vedoucí produkce nově vzniklého celovečerního filmu DĚDA, do kterého předala svůj cit a vztah k rodnému Valašsku. V letošním roce jí Spolek pro zachování valašských tradic udělil čestný titul Valašská cérka za propagaci Valašska v kultuře a umění. Od malička zpívá lidové pěsničky za doprovodu věhlasných cimbálových muzik z Valašska a širokého okolí. Vystupovala na folklorních festivalech v ČR i zahraničí. Účinkovala na akcích měst a obcí Zlínského kraje, Ministerstva zemědělství ČR a také pro prezidenta republiky Václava Havla. Vydala své první CD s názvem A kdo má čas.