Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator

archiv

Ladislav Zibura - Mezi buddhisty a komunisty

levá šipkapředchozídalšípravá šipka
14. 11.
Pondělí

19:00

kino Panorama

nákupní košík

vyprodáno

další obrázek
ilustrační obrázekilustrační obrázekilustrační obrázek

Pondělí 14. listopadu 2016 - 19:00 - kino Panorama

LADISLAV ZIBURA - PĚŠKY MEZI BUDDHISTY A KOMUNISTY

Klub cestovatelů

Pondělní Klub cestovatelů je vyprodán, ale stává se, že někdo onemocní a vstupenku nabídne k odprodeji nebo přinese vstupenku až na místo. Pokud nejste zdaleka, můžete zkusit štěstí. A pro takové zájemce, kteří jsou ochotni si donést vlastní karimatku a sednout si v sále kina na zem, doprodáme na místě cca 10 vstupenek..

24letý excentrický poutník Ladislav Zibura (znáte ze 40 dní pěšky do Jeruzaléma) se na jaře vypravil do Himálaje, neprobádaných údolí čínských řek a zapadlých nepálských vesnic. Ať už ho zrovna zatýká policie, trpí vysokohorskou nemocí nebo zachraňuje lidský život, princ Ládík vším proplouvá s neobyčejnou lehkostí. Příběh jeho 1500 kilometrů dlouhé pěší výpravy je svědectvím o jednoduchosti života a půvabu svobody, u kterého se budete smát od začátku až do konce. Nečekejte ale žádné popisy památek. Projekce je o Číňanech, Nepálcích a jejich životech.

Vstupné v předprodeji s místenkou: 120 Kč, v den akce a na místě: 140 Kč.
Předprodej vstupenek začíná 14. října v T klubu a v TIC.

zajímavosti

1) Ladislavovy projekce vznikly začátkem roku 2015, a to náhodou. Původně chtěl udělat jen přednášku pro pár kamarádů. Nakonec vyprodal kino pro 500 lidí – na první projekci během čtyř dní, na druhou projekci během čtyř hodin.

2) Ladislav vloni napsal svou první knihu “40 dní pěšky do Jeruzaléma”. První náklad se vyprodal během tří dní. Do dnešního dne se knih prodalo přes 15 000 kusů. V listopadu vychází jeho další kniha “Pěšky mezi buddhisty a komunisty”.

3) Ladislava na jeho poutích následuje i zbytek rodiny. Jeho rodiče Lada a Jiří do Santiaga došli už třikrát.

4) Ladislav je nejmladším Čechem (24 let), který podnikl pouť do Říma, Jeruzaléma i Santiago de Compostela. Pěším poutím na jiných kontinentech se věnuje jen pár lidí na světě.

5) Ladislava nemotivuje náboženství – sám se k žádnému nehlásí. Chození ho jednoduše baví, protože to pro něj je snadný způsob, jak se seznámit s úplně cizími lidmi.

6) Na cestě za buddhisty a komunisty Ladislav strávil tři měsíce. Ušel během nich 1500 kilometrů. Dostal se do buddhistických klášterů, trpěl výškovou nemocí, zatkla ho policie a mnohokrát navštívil místa, kde turisty vůbec neznají.

7) Zatímco v Nepálu se Ladislav setkal především s ohromnou chudobou, v Číně ho překvapila pohostinnost místních. Mnoho nocí strávil u cizích lidí doma. Problémy mu ale dělala policie.

8) Ladislav si své cesty nijak neplánuje – nedomlouvá si hotely, obvykle nenosí mapu, nemá žádné profesionální vybavení a dokonce ani stan. Improvizuje a nechává si poradit od místních lidí.

9) Ladislav už na poutích ušel přes 5000 kilometrů a všechny v jediných botech. Sám se rád označuje za spořivého člověka, proto mu bylo líto boty měnit.

10) Nepál a Čína pro Ladislava byly natolik náročné, že se rozhodl na další cestu vydat na lodi. Rád by objel svět po vzoru objevitelských výprav.