Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator

archiv

Valašská bluesová společnost, Paul Batto

levá šipkapředchozídalšípravá šipka
9. 11.
Středa

19:00

Společenský dům

další obrázek
ilustrační obrázekilustrační obrázekilustrační obrázek

Středa 9. listopadu 2016 - 19:00 - Společenský dům

VALAŠSKÁ BLUESOVÁ SPOLEČNOST - 20 LET!

SPECIÁLNÍ HOST: PAUL BATTO

Akustický koncert rožnovské blues-rockové formace, jež slaví dvacáté výročí své činnosti. Tato významná událost se samozřejmě neobejde bez zvláštního hosta, jímž je vynikající bluesový kytarista a zpěvák Paul Batto Jr.

Vstupné v předprodeji s místenkou: 120 Kč, v den akce a na místě s místenkou: 150 Kč. Předprodej pouze v T klubu od 10. října 2016.

detaily | video

Valašská bluesová společnost byla založena v roce 1996 jako příležitostné sdružení tří muzikantů hrajících akusticky (dvě kytary, foukací harmonika a samozřejmě zpěv) převážně repertoár E. Claptona.
Tři roky na to posílena o rytmiku se začala kapela nořit do blues elektrických kytar a tím se i posunul výběr písní (S. R. Vaughan, G.Moore, M.Waters, J.Mayal) zasahující až do rockových vod (Roling Stones, Dire Straits, ZZ Top). Jelikož všichni členové mají své domovské soubory vystupuje VBS sporadicky (asi 12krát do roka – jak příznačné pro blues) s o to větším nasazením.

  • Zbyněk Terner - klávesy, zpěv
  • Petr Nekuža - basová kytara, zpěv
  • Jarda Mikel - kytara, zpěv
  • Jiří Růčka - kytara, zpěv
  • Richard Paprskář - bicí

Ač byl znám především jako jazz-bluesový zpěvák/skladatel/kytarista, začal Paul Batto kdysi svou hudební cestu zpíváním gospelu.
Když v roce 1987 odešel z rodného Slovinska, usadil se ve Švýcarsku a deset let zpíval s americkou gospelovou skupinou ABC (A Better Country).
Paul říká: "...To pro mne byla podstatná zkušenost s hudbou. Od samého začátku jsem byl vychováván k postoji, že píseň musí mít ducha,
musí inspirovat - nejen povrchní zábava, ale něco co mluví do duše. Tento postoj zůstal se mnou dodnes bez ohledu na styl hudby ... ".
Paul se rozhodl částečně vrátit ke svým kořenům - i když v trochu komornější podobě.

Paul Batto Jr. - zpěvák/kytarista/skladatel
- Nar. v roce 1967 ve slovinské Lublani.
- V roce 1987 odchází do Švýcarska a deset let se věnuje hlavně duchovní muzice.
- Od konce 90. let žije převážně ve Střední Evropě (Maďarsko, Polsko a ČR) a intenzivně koncertuje po celé Evropě.
- Vystupuje sólově, v duu, vede vlastní kapely a hostuje s jazzovými trii a swingovými orchestry. Zpívá blues, gospel a jazz.
- Natočil několik autorských desek, má velké fanouškovské zázemí v Německu a zemích Beneluxu.