Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator

archiv

Past (PL), It's everyone else (SLO)

levá šipkapředchozídalšípravá šipka
31. 3.
Pátek

20:00

T klub

další obrázek
ilustrační obrázekilustrační obrázekilustrační obrázekilustrační obrázekilustrační obrázekilustrační obrázekilustrační obrázekilustrační obrázekilustrační obrázek

Pátek 31. března 2017 - 20:00 - T klub

PAST (PL), IT'S EVERYONE ELSE (SLO)

20:00 IT'S EVERYONE ELSE

21:00 PAST

Varšavská čtverka PAST sebe popisuje především za partu přátel netající se láskou k punku mnoha tváří. Jedná se o více generační záležitost, basák Darek hrál svůj první koncert už v 80tých letech. A celkově členové mají své bohaté zkušenosti z kapel The  Fight, LD50, Dumbs, ... PAST navazují na celkem módní záležitost poslední doby a tím je oprášení post punkové vlny z pozdních 80tých let.  Nutno ovšem dodat, že se jim to daří znamenitě. Nenásilně, přirozeně a slabikářová předvídatelnost je ta tam. Samozřejmě i tak si PAST hrají s temnými emocemi, s naší náladou. To vše umocněno rodnou polštinou. V úvodní skladbě Otázky se v textu zmiňuje: "Mám dost těch samých otázek na můj život: / proč nejím maso / nevěřím knězi, nechodím do kostela / Proč hrávám koncerty na  squattu zadarmo / Moje pravidla jsou jiná...". Debutní sedmipalcové EP, jehož první náklad na Samuel records byl ihned vyprodán a vzápětí vydán v reedici v Německu, jim vyšlapalo cestu k debutnímu LP "Czarno / Biala", které vyšlo na počátku roku 2017 opět na P. Thrash records.
It’s everyone else se snaží rozbíjet rozbít tvé představy o elektronické hudbě. Používají  dva vokály, dvoje klávesy a bicí samply, které spolu dokáží vykouzlit apokalyptickou symfonii,  kombinující hluk, hardcore, industrial a pop, která zasáhne vaše ušní bubínky jako osvěžující vlna hněvu a (politické) nespokojenosti, při zachování hravého podtextu.
Po vydání své debutové album Is it me? v roce 2012 slovinské duo procestovalo celou Evropu a  Balkán. Hráli skoro všude mezi Norskem a Makedonii a sdíleli pódium s osobnostmi jako Atari Teenage Riot, Mykki Blancem či Kingem Buzzem z Melvins. Zároveň hráli na některých větších mezinárodních festivalech (Pohoda, Rock For People, SuperUho, MENT). Jejich druhé album New Religion vyšlo na rakouském labelu Noise Appeal Records v dubnu 2014. Krátce po vydání se skladba Grinder's Lament objevila v rubrice Guardianu "5 nových skladeb z celého světa, které byste si měli poslechnout" . Jejich poslední LP Heaven is an empty room vyšlo 25. listopadu 2016. V lednu 2017 vystoupili na prestižním festivalu Eurosonic v Groeningenu. Na turné, kde budou toto album prezentovat, si můžete na vlastní oči ověřit, že pověsti o jejich energií nabitých koncertech nelhaly.

Weby: PAST | It's everyone else

Vstupné pouze na místě 120 Kč.

detaily | video