Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator

archiv

SIKSA (PL), ALLES (PL), BALG (D)

levá šipkapředchozídalšípravá šipka
28. 4.
Pátek

19:30

T klub

další obrázek
ilustrační obrázekilustrační obrázekilustrační obrázekilustrační obrázekilustrační obrázekilustrační obrázekilustrační obrázekilustrační obrázekilustrační obrázek

Pátek 28. dubna 2017 - 19:30 - T klub

SIKSA (PL), ALLES (PL), BALG (D)

Siksa je nový polský fenomén. Mladá holka, která se nebojí ničeho a nikoho. Provokuje většinovou společnost, ale taky i konzervativní část punkové subkultury. Každý koncert, nebo nazvěme to spíše performance, je jiný. A to nejen tím, co si navleče na sebe. Interakce s publikem, ožehavá témata svobody ženské jednotky v puritánské společnosti. Ano, hudba je zde pouze jako druhoplánový podklad, ale pochopte, toto je právě ten koncept. Upřímnost sdělení, opravdovost a kreativita jim sbírají body na obou stupnicích LOVE/HATE.
Alles je svěží výpěstek polské progresivní elektronické scény. Brzy po vzniku kolem roku 2014 vydali debutní album na mexickém labelu Mecanica records. Jejich mix industriálu, post punku a elektroniky zaujal veterána polské nezávislé scény Arka Marczynského, který jim na svém znovuobnoveném labelu Antena Krzyku vydal nejprve sedmipalcový singl s covery základních polských angažovaných punkových kapel (Dezerter, Apatia, Post Regiment, Guernica y Luno) a koncem roku 2016 druhou desku "Culture", která zaznamenala velký ohlas. ALLES dokazují, že fúze elektroniky a tepajících textů může fungovat a rezonovat mezi posluchači.
Balg z Berlína hraje abstraktní jazz metal / noiserock v některých momentech bořící jasné hranice. K hlukové stěně přidává neortodoxní tribální rytmy, které kombinuje se zvukem pozounu a mírně znepokojivým hlasem. V kapele se angažují hudebníci formací Batalj, Mosswalls, Bolzn a Epiphany Now. Na koncertě můžete očekávat nelítostný nářez. Bojují s časem, kterého je vždy málo. Však víte. Věnujte jim část svého, pokud máte v úmyslu poslechnout si alespoň jednu píseň do konce.

Vstupné na místě 130 Kč.

detaily | video

Balg v oficiálním videu