Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator

archiv

JAM CLUB SPECIAL

levá šipkapředchozídalšípravá šipka
28. 7.
Pátek

20:00

Společenský dům

bez vstupného

další obrázek
ilustrační obrázekilustrační obrázek

Pátek 28. července 2017 - 20:00 - Společenský dům

JAM CLUB SPECIAL

Koncert valašskomeziříčské kapely.

JCS hraje zábavný mix psychedelického rocku, blues a funky převzatých hitů i vlastních skladeb. Kapela interpretuje vlastním originálním způsobem hudbu umělců a skupin jako například Frank Zappa, Led Zeppelin, The Doors, Morfine, Lou Reed a pod. 

detaily

Často s nimi na živých vystoupeních hrají hostující muzikanti, což přináší skvělé oživení formou jam session. Kapela se momentálně skládá ze 7 zkušených hudebníků. Zpěváka s holandskými kořeny Boba Brouwera doplňuje baskytarista Radek „Bidlo“ Odstrčil, Karel Mikuš na bicí a Radek Koutný na kytary a banjo. Klávesové nástroje obsluhuje Ivan Hos, saxofon Gábina Zelinková a foukací harmoniky Pavel Hynek. Různorodé hudební zázemí jednotlivých členů kapely jsou základními prvky pro jejich osobitý zvuk. Vznik skupiny inicioval na podzim r. 1998 bubeník Karel Mikuš za účelem oslav narozenin. Několik narychlo secvičených bluesových skladeb vyvolalo u přátel velký ohlas a tak se formace rozhodla pokračovat ve zkoušení dalších kusů. Repertoár skupiny byl postaven na kytarovém umění Milana „Muliho“ Vašíčka, který v kapele hrál do r. 2000, kdy Bob Brouwer odjíždí na několik let se svou ženou za živobytím do rodného Holandska. Během třech let skupina odehrála řadu koncertů na klubové scéně, soukromých akcích i zavedených festivalech (Lhotka 2000), poté se hudebníci věnují svým vlastním projektům. Po návratu Boba z Holandska v r. 2005 pokračuje spolupráce jednotlivých členů při zpracování dobových vystoupení a Agentura Aura vydává v roce 2011 vlastím nákladem výběr toho nejlepšího z živých nahrávek skupiny pod názvem JCS 1999-2000. To již Jam Club Special obnovil činnost s doprovodným kytaristou Radkem Koutným a postupně zapojil své koncertní hosty do trvalé spolupráce. Od r. 2010 kapela vystupuje na řadě akcí a rozšiřuje svůj repertoár o tanečnější funky se sólovými saxofonovými party a vlastní skladby bluesrockového ražení. 

Aktuální sestava: Bob Brouwer – zpěv, perkuse (ex The Jugband, Bambule NL.), Radek „Bidlo“ Odstrčil – el. bass (ex Parazit, Žu-Žu, A. C. Tón, Mňága a Žďorp, ad.), Karel Mikuš – bicí (také Docuku, ex Mňága a Žďorp, Harom, Slepé střevo, Velký Plytkoš ad.), Radek Koutný – kytary, banjo (ex Rauš, Mňága a Žďorp ad.), Gábina Zelinková – altsaxofon, zpěv (ex Café la Maňana ad.), Ivan Hoss – klávesy, kytara (Klepeto, Valašský minim. orchestr ad.), Pavel Hynek – foukací harmonika (Ciment, ex Blues Bazar ad.)

BEZ VSTUPNÉHO.